Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Stigma - For Love and Glory (2013)

Δεύτερο προσωπικό άλμπουμ για τον εμβληματικό κιθαρίστα των Agnostic Front μετά το συμπαθητικό "New York Blood" και για να είμαι ειλικρινής κράταγα μικρό καλάθι αφού η εμπειρία λέει πως τέτοιες προσπάθειες, ειδικά από hardcore/punk καλλιτέχνες, άντε να έχουν κάποιο ενδιαφέρον στο πρώτο άλμπουμ κι αυτό με το ζόρι. Ελα όμως που ο κύριος Vinnie Stigma είχε άλλη άποψη...

Η αγάπη του Stigma για το παλιό καλό Oi! και Punk είναι δεδομένη κι έχει αποτυπωθεί και σε κάποιους δίσκους των Agnostic Front. To "For Love and Glory" θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια "ανθολογία" του punk καθώς όλη η ιστορία του είδους πέρναει μπροστά από τα μάτια μας και μέσα από τα αυτιά μας φιλτραρισμένη από τη ξεχωριστή μουσική οπτική γωνία του Stigma.

Κάποιο μη "εκπαιδευμένο" αυτί θα χαρακτήριζε το άλμπουμ σαν οι Agnostic Front να παίζουν punk χωρίς τον Mirret στη φωνή. Κάποιο "εκπαιδευμένο" όμως αυτί ακούγοντας το "For Love and Glory" θα ανακάλυπτε τις μελωδίες των Misfits στο "Forgotten Generation", την αλητεία των Social Distortion στο "Free Your Mind", τη βρωμιά των G.B.H στο "Dead Wrong", την "αφέλεια" των οργισμένων skinheads του Λονδίνου στο "Βattle" και σίγουρα όλοι θα νοσταλγήσουν τα '80ς, ακόμα κι αν δε τα έζησαν ποτέ, ακούγοντας το "Days Of Old". Φυσικά και δε θα μπορούσαν να λείψουν οι αναφορές στους συντοπίτες του Ramones, που άλλωστε τα ξεκίνησαν όλα από το υπόγειο του CBGB's, με το "Big City" να κλεβει τη παράσταση.

Αφησα τελευταίο το "Don't Loose Faith", όπου είναι κομμάτι που θα μπορούσε να σταθεί επάξια σε κάποιο δίσκο των Agnostic Front χωρίς όμως να φεύγει καθόλου από το ύφος τους δίσκου.

Πέρα του ότι ο δίσκος ακούγεται "μονορούφι", το μεγάλο επίτευγμα του Stigma είναι ότι κατάφερε και τα έδεσε όλα αυτά που ανέφερα παραπάνω κάνοντας τα "δικά" του. Ακούγοντας το άλμπουμ ξέρεις ότι ακούς Stigma αλλά ακούς κι όλα τ'αλλα ταυτόχρονα.

Δε θέλω να φανώ βιαστικός αλλά για το 2013 η πρώτη υποψηφιότητα για δίσκος της χρονιά ήδη μπήκε!


Tracklist:

1. Average Man
2. I Am
3. Don't Lose Faith
4. Heroes Of Our Time
5. Days Of Old
6. Dead Wrong
7. Battle
8. Lost And Found
9. Forgotten Generation
10.The Spirit Remains
11.Free Your Mind
12.Big City
13.These Times

CyCo Alx
Aξιολόγηση : 8.5/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...