Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Lifeline - Civil Disobedience (2012)



Το άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2012 αλλά εγώ τώρα το ανακάλυψα και πιστεύω πως αξίζει αναφοράς στο HCNT έστω και καθυστερημένα. Oι Lifeline είναι ένα project αποτέλεσμα της συνεργασίας του Foose (Spundmonsters/Run Devil Run) και του κιθαρίστα Robert Eherenbrand (Boy Set Fire/New Recruits). H αγάπη τους για τις ανατολίτικες φιλοσοφίες και το hardcore τους ένωσε και δημιούργησαν το συγκρότημα.

Τέτοιες συνεργασίες συνήθως είναι δίκοπο μαχαίρι. Ατομα που στις μπαντες τους έχουν μια σταθερή πορεία και πάνε να βγάλουν κάτι άλλο σε μορφή συνεργασίας ή σόλο άλμπουμ συχνά την πατάνε με πιο τρανό παράδειγμα τον, εξίσου περσινό, προσωπικό δίσκο του Jasta (hatebreed)...που απλά είναι ένα έκτρωμα.

Στη περίπτωση των Lifeline ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το άλμπουμ κινείται σε πιο μελωδικά μονοπάτια σε σχέση με άλλες δουλειές του Foose αλλά το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από καλό. Old School συναίσθημα στο ύφος των παλιών H20 και Muphy's Law...εκτός από 1-2 περιπτώσεις που "ξεχνιούνται" και το ρίχνoυν σε καθαρόαιμο Νew York Hardcore όπως στο in Truth όπου η εισαγωγή είναι ίδια με το It's My Life των Madball και η συνέχεια ανίστοιχη βέβαια.

Τη παράσταση όμως κλέβει το Fairview Park Youth Crew όπου τα φωνητικά έχει αναλάβει ο πιτσιρικάς γιος του Foose, Jayananda με τον φιλαράκο του Jack McManamon, οπού τα πιτσιρίκια απλά τα σπάνε(ακούστε/δείτε το video πιο κάτω) ! Κάπως έτσι ξεκίνησε και ο Freddy Madball.



To άλμπουμ φυσικά τελειώνει με προσευχές στον Krishna όπως συνηθίζει ο Foose και στους προσωπικούς του δίσκους. Προσωπικά διαφωνώ με αυτή την μόδα που θρησκείες μπλέκονται στο hardcore αλλά αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να αναλύσουμε ίσως σε κάποια άλλη ανάρτηση.


CyCo Alx

Αξιολόγηση : 7/10



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...