Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Δισκοκριτική : Pennywise - Αll or Nothing (2012)


Δέκατο άλμπουμ για τους Pennywise, στα φωνητικά ο Zoli Téglás των Ignite και ειλικρινά αν δε με είχε παροτρύνει ένας φίλος μου να τον ακούσω δε θα ασχολιόμουνα καν αφού αυτό το μελωδικό punk rock που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια δεν έχει και πολύ σχέση με το παλιό καλό καιρό που πορωνόμασταν με μπάντες σα τους Pennywise, NOFX, No Use For A Name και φυσικά τους Bad Religion. Ελα όμως που για άλλη μια φορά εγώ είχα άδικο...και χαίρομαι πολύ γι αυτό!

Στο "Αll or Nothing" οι  Pennywise παίζουν απλά το παλιό καλό μελωδικό punk rock με το οποίο τους μάθαμε. Oι ταχύτητες είναι "τέρμα"(για τα δεδομένα του είδους πάντα), ο  Zoli Téglás έχει δέσει απόλυτα με τη μπάντα και οι συνθέσεις απλά τα "σπάνε".

Δώδεκα harcore punk ύμνοι και λίγα λέω. Οι επιρροές από καλούς Bad Religion φυσικά είναι διάχυτες σε όλο το άλμπουμ αλλά υπάρχουν και στιγμές που μου θύμισαν καλούς Offspring (αν καταλαβαίνετε τι εννοώ) αλλά και Deus Ex Machina (!!!) ειδικά στην εισαγωγή του "Revolution" το οποίο είναι και ένα από τα καλύτερα κομμάτια του άλμπουμ μαζί με το "Stand Strong" με τα gang φωνητικά και το "We Have It All" όπου είναι ένα καθαρά youth crew κομμάτι για συναυλία και για πολλά stage dives όμως!!! Σε λίγα χρόνια μάλλον θα μιλάμε για κλασσικούρα!

Γενικά όλος ο δίσκος ακούγεται "μονορούφι", δεν υπάρχει ούτε ένα δευτερόλοπτο που να σε ξενερώνει. Ακόμα και η διαδικασία του να ξεχωρίσω κάποια τραγούδια ήταν δύσκολη γιατί σε όλα βρίσκεις τουλάχιστον 2-3 σημεία που απλά σε πορώνουν. Και τώρα που τα γράφω όλα αυτά παίζει στο ηχεία το "Seeing Red" το οποίο και αυτό είναι άξιο αναφοράς, κοινώς κομματάρα!

Το προτείνω ανεπιφύλακτα!

CyCo Alx


Y.Γ: Αυτό που λένε ότι όταν εμείς κάνουμε σχέδια η "ζωή" γελάει μαζί μας είναι τρελή αλήθεια. Πριν από λίγες μέρες σχεδίαζα πως δεν υπήρχε περίπτωση να πάω στο αντιπαθέστατο Fuzz να δω τους Pennywise!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...