Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Punk ή Hardcore ?


Κατα καιρούς αρκετός κόσμος μου έχει θέσει αυτή την ερώτηση. Είναι μια ερώτηση του στυλ “νερό ή ύδωρ”, “ζύθος ή μπύρα”. Οπως είχα γράψει και στο άρθρο μου για το NYHC είναι το ίδιο και το αυτό.


Οι Βlack Flag είναι hardcore ή punk; Δυστυχώς έχουμε μάθει να βάζουμε ταμπέλες σε όλα και δημιουργούνται αντιπαραθέσεις χωρίς λόγο. Η πάγια ένσταση των “πανκιών” ήταν το D.I.Y, oι καταλήψεις και οι μη κερδοσκοπικές συναυλίες. Ok...η SST, η δισκογραφική εταιρία του Greg Ginn, η Suicidal Records των Suicidal δεν είναι D.I.Y όπως η Alternative Tentacles του Biafra ή η Epitaph των Bad Religion;

Μήπως δεν υπάρχουν φασιστόμουτρα punk μπάντες όπως και hardcore; To μόνο που δεν έχουν κοινό είναι ότι αρκετές punk μπάντες έχουν μπερδέψει το punk με την αναρχία. Δυστυχώς δε το έχω κρατήσει, αλλά υπήρχε το 1985 πρωτοσέλιδο στα ΝΕΑ ότι παλι πλακώθηκαν στα Εξάρχεια punks με αναρχικούς...και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

H πρώτη ελληνική hardcore μπαντα, oι ΕΛ3 (Εναλλακτική Λύση 3) σε ένα flyer για μια συναυλία τους στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας το 1986 (μαζί με τους ΑΔΙΕΞΟΔΟ και τους IRON FIST) είχαν ένα “πανκιο”, ένα “μεταλά” και έναν “χαρντκορά” αγκαλιά θέλoντας να περάσουν το μήνυμα της ενότητας.

Εγώ προσωπικά ακούω και Discharge και Suicidal Tendencies και δε διακρίνω καμία διαφορά ανάμεσα τους όπως πήγα και στη συναυλία των Terror και των Casualties. Ξεκολάτε...ο εχθρός είναι εκεί έξω και όχι ανάμεσα μας.
CyCo Alx


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...