Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Δισκοκριτική : No Turning Back - Take Control (2011)



Eνα είναι σίγουρο, οι Ολλανδοί No Turning Back είναι από τα πιο ενεργά συγκροτήματα της Ευρωπαϊκής σκηνής. Εχουν παίξει σε όποιο μέρος της γης μπορεί να κρύβεται έστω και ένας hardcore-ας και όπως δηλώνουν δε πρόκειται να τα παρατήσουν ποτέ. Εγώ λέω μακάρι, γιατί η σκηνή χρειάζεται μπάντες αφοσιωμένες...αλλά επίσης λέω μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λές!

Πάντως για το τελευταίο τους “πόνημα” δε με πέρνει να πω και πολλά ή να τους αμφισβητήσω γιατί οι No Turning Back δείχνουν με το πιο εμφατικό τρόπο ότι είναι εδώ για να μείνουν.
Το Take Control σε γυρνάει καμιά 20ετία πίσω, τότε που στη μουσική που ακούμε δεν υπήρχαν οι όροι “breakdowns”, “blasts” και ξέρω εγώ τι άλλο. Αγνό hardcore!
Στην ουσία οι No Turning Back κατάφεραν και συνδίασαν το κλασσικό “παλιομοδίτικο” παίξιμο με τις απαιτήσεις και τις τάσεις της εποχής.
Τα φωνητικά “καθαρά” και οργισμένα, η μουσική με εναλλαγές από τις τρελές ταχύτητες στα πιο “groovy” μέρη (άσχετο...το groove στα ελληνικά πως λέγεται;), τα κομμάτια έχουν μέση διάρκεια τα δύο (2) λεπτά και τα “gang vocals” χρησιμοποιούνται εκεί που πρέπει με μέτρο. Κοινώς έχουμε τη συνταγή της επιτυχίας αλλά σίγουρα όχι επιτηδευμένα...οι No Turning Back δεν έχουν να κερδίσουν ή να χάσουν τίποτα. Δίνουν τη δικιά τους κατάθεση ψυχής στη σκηνή και κυκλοφόρησαν έναν ειλικρινέστατο δίσκο.
Οσοι είστε φίλοι του ήχου των Madball, Sick Of It All, Terror, Ryker's νομίζω επιβάλετε έστω να το ακούσετε!
 CyCo Alx

2 σχόλια:

  1. Μεγάλη μπάντα!
    Ακόμα το κρατάνε ''ζωντανό''.Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις.Μακάρι να τους ξαναδούμε στην χώρα μας.

    OLD SCHOOL STYLE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι τέτοιες μπάντες κρατάνε τη φάση ζωντανη...να σαι καλά για τη συμμετοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...