Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

OFF! - The First Four EP's(2010)


Δε ξέρω πόσο κόσμο θα απογοητεύσω αλλά ο Αη Βασίλης...υπάρχει. Μπορεί να μην είναι ο ευτραφής συμπαθητικός παπούλης ντυμένος στα “ενδοξα” χρώματα της Coca-Cola (θέλω ποσοστά για τη διαφήμιση) αλλά σίγουρα είναι ένας ανώνυμος μεροκαματιάρης υπάληλος των ΕΛ.ΤΑ που παραμονή Χριστουγέννων έφερε το δεματάκι με το τέσσερα 7'' των OFF! μετά απά τρείς μήνες που τα είχα παραγγείλει!

 

Ο τίτλος τα έλεγε όλα “The First Four EP's”...όποιος έχει στοιχειωδός ασχοληθεί με το άθλημα που λέγεται “hardcore” αυτόματα κάνει το συνειρμό με το “best off” των Black Flag “The First Four Years”.
O Keith Moris ήταν ουσιαστικά ο πρώτος τραγουδιστής των Black Flag, αμέσως μετά έφτιαξε άλλο ένα συγκρότημα ορόσημο, τους Circle Jerks...και μετά από κάτι guest εμφανίσεις σε δίσκους των Bad Religion και άλλων συγκροτημάτων τον ξανασυναντάμε εν' ετη 2010 με παρέα αρκετών γερόλυκων της αμερικάνικης hardcore/punk σκηνής όπως τους Dimitri Coats (Burning Brides), Steven McDonald (Redd Kross) και Mario Rubalcaba (Earthless/Hot Snakes/Rocket From the Crypt), να θέλουν να δημιουργήσουν τον ίδιο πανικό που δημιούργησαν οι Black Flag και οι Circle Jerks στις αρχές του '80. Δυστυχώς για εσάς που δε το ζήσατε όταν έπρεπε οι OFF! παίζουν ακριβώς αυτό που με έκανε να αγαπήσω τους Βlack Flag, τους Circle Jerks, τους Misfits και τους FEAR...ακατέργαστο, βγαλμένο απο τη καρδιά Punk Rock!
Τι κι αν έχει ξαναπαιχτεί 30 χρόνια πριν...οι OFF! Ήρθαν να μας θυμίσουν πως ξεκίνησαν όλα και να διδάξουν στους “νέους” την απλότητα της βίαιας έκφρασης μέσα από δύο ακόρντα και μιας ψυχωμένης φωνής που μπορεί να εκφράσει με δύο γραμμές στίχους τόμους αγανάκτησης!
(Αυτό το ακαταλαβίστικο που μόλις έγραψα μπορεί και να γίνει ο ορισμός τους punk rock και θέλω τα πνευματικά δικαιώματα!)
Χύμα κιθάρες, τραγούδια που η διάρκεια τους με το ζορι ξεπερνάει το ένα λεπτό και ένας Keith Morris από τα παλιά να μας θυμίζει τα νιάτα μας.
Τέλειο δισκάκι(-κια)...για να πορώνονται οι παλιοί...και να πορώνονται και οι νεότεροι!

CyCo “Damaged” Alx


ΥΓ: Oποιος μου πει πρώτος στα σχόλια, σε ποιο κομμάτι και ποιο δίσκο των Bad Religion συμμετέχει ο Keith Morris κερδίζει ένα νομιμο“δωρεάν download” του The First Four EP's.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...