Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

G.B.H/No Mind - Live @ Gagarin 11/12/2010


Οι G.B.H αποτέλεσαν ένα από τα πρώτα συγκροτήματα που άκουσα την εποχή που ξεκίνησα να ασχολούμαι με την Punk σκηνή. Αυτό που τους ξεχώριζε σε σχέση με άλλες αγγλικές Punk μπάντες ήταν ότι πάντα είχαν ένα δικό τους μοναδικό ήχο και δεν ήταν άλλο ένα συγκρότημα από το σωρό που κυκλοφορούσαν στα 80'ς. Στη φωτογραφία μου στη πρώτη ταυτότητα που έβγαλα το 1984 φοράω ένα μπλουζάκι G.B.H! Αν μου έλεγε τότε κάποιος ότι θα τους έβλεπα ζωντανά το 2010 θα τον έλεγα τρελο...κι όμως έγινε κι αυτο.





Φτάσαμε στο Gagarin γύρω στις 9:30 και το θέαμα που αντικρύσαμε μας τρομοκράτησε, ο χώρος ήταν σχεδόν άδειος, ούτε το ΑΝ δε γεμίζαμε. Αυτό κράτησε μέχρι και το τέλος του σετ των No Mind που ήταν το support του live. Για όσους χάσανε πάντως τους No Mind, χάσανε μια πολύ καλή ευκαιρία να ακούσουν ένα πολύ δυνατό live από ένα ελληνικό συγκρότημα. Οι συνθέσεις τους πολύ δυνατές, είχαν άνεση στη σκηνή και γενικά ήταν από τις μετρημένες στα δάκτυλα φορές που απόλαυσα support συγκρότημα. Το ύφος τους ήταν στο στυλ των Deus Ex Machina...στο πιο αμερικάνικο Punk.

Γύρω στις 11 και αφού πια το Gagarin είχε γεμίσει, όχι ασφυκτικά, κάνανε την εμφάνιση τους οι γερόλυκοι πάνκηδες από το Birmingham και το πάρτυ ξεκίνησε. Σα να μη πέρασε μια μέρα, παίξανε όλες τους τις επιτυχίες, είχαν καλή επικοινωνία με το κόσμο ο οποίος και ανταπέδωσε συμετέχοντας είτε τραγουδόντας, είτε ριχνοντας κλοτσοπατινάδα είτε κάνοντας stage dives. Οσοι βρισκόμασταν εκεί, πάνω και κάτω από τη σκηνή, είμασταν με ένα χαμόγελο στο στόμα, και πως να μην είμασταν άλλωστε ακούγοντας ζωντανά τα Give Me Fire, City Baby Attacked By Rats, City Baby Revenge, Diplomatic Immunity, Big Women, Sick Boy, Time Bomb, Necrophilia,Maniac,No Survivors...και μου ξεφεύγουν αρκετά ακόμα! Χωρίς αμφιβολία ήταν μια καλή συναυλία από ένα θρυλικό για το Punk συγκρότημα.
 Είδα κάπου σε ένα φορουμ κάποιος να σχολιάζει ότι ήταν η καλύτερη συναυλία που είχε δει, δυστυχώς δε μπορώ να ισχυριστώ το ίδιο αφού είχα τη τύχη να παραβρεθώ στα ιστορκά live των Agnostic Front στο ΑΝ, των D.R.I στο "Ροδον" και στη πρώτη εμφάνιση των Slayer στο Rock Of Gods. Αυτό βέβαια δεν ακυρώνει την εμφάνιση των G.B.H, απλά επισημαίνει ότι οι καιροί αλλάζουν...ή εμείς αλλάζουμε.

CyCo Alx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...