Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Χρονοντούλαπο : Infectious Grooves - The Plague That Makes....


Ολόκληρος ο τίτλος του άλμπουμ είναι "The Plague That Makes Your Booty Move...It's the Infectious Grooves", πολύ μεγάλο για τίτλος post! Οι Infectious Grooves δημιουργήθηκαν το 1991 σαν side project του Mike Muir και του Robert Trujilo, τραγουδιστή και μπασίστα των Suicidal Tendencies αντίστοιχα.
Προφανώς ο Muir είδε τις εκπληκτικές δυνατότητες του Trujilo στο μπάσο και το βρήκε ευκαιρία να δημιουργήσει μια funk metal μπαντα με γερές δόσεις χιούμορ και αυτοσαρκασμού ώστε να περιπλανηθεί και σε πιο ανάλαφρα είδη από το crossover των Suicidal. Στη μπάντα συμμετέχουν επίσης ο Stephen Perkins πρώην ντράμερ των Janes Addiction και ο πρώην κιθαρίστας των Excel, Adam Siegel...με άλλα λόγια η dream team της σκηνής του Venice.




To αλμπουμ ανοίγει με το Punk It Up (λογοπαίγνιο με την έκφραση Funk It Up), από την εισαγωγή του κομματιού καταλαβαίνει ο ακροατής τι πρόκειται να ακολουθήσει, αφού πρώτα συνέλθει από το ΤΕΡΑΣΤΙΟ παίξιμο του Trujilo. Ο άνθρωπος κάνει απίστευτα πράγματα με το οχταχορδο μπασο του. Funk, metal, punk και η χαρακτηριστική φωνή του Muir που αυτόματα σε κάνει να σκεφτείς τους Suicidal.
Στο επόμενο τραγούδι περιμένει τον ακροατή μια έκπληξη, ξεκινάει με μια γνωστή φωνή με χαρακτηριστική χροιά που κάθε άνθρωπος που ασχολείται έστω και λίγο με το ροκ τη καταλαβαίνει αμέσως, να φωνάζει Τherapy....είναι ο Ozzy! Mάλιστα όπως είχε πει και ο ίδιος εκεί είχε εντυπωσιαστεί από το μπασίστα των Infectious και όταν ξέμεινε από μπασίστα η μπάντα του θυμήθηκε των τρελό τύπο με τις βερμούδες που είχε συναντήσει στο στούντιο και χωρίς δεύτερη σκέψη τον κάλεσε, τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
Κι εκεί που περιμένεις με αγωνία τι επιφυλάσει η συνέχεια εμφανίζεται ένας τύπος με μια γελοία φωνή κι ένα εξίσου γελοίο όνομα, Aladdin Sarsippius Sulemenagic Jackson ο τρίτος, για να σου χαλάσει την ακρόαση και να ζητάει επίμονα να μπει στο στούντιο γιατί αυτός είναι ο ροκ σταρ κι οχι αυτοί οι τύποι με το περίεργο όνομα. Οπως καταλάβατε πρόκειται για σκετσάκι το οποίο θα μας ευθημήσει αρκέτες φορές κατά τη διάρκεια του δίσκου μέχρι αυτός να τελειώσει όπου και τον κάνουν μαύρο στο ξύλο.
Αλλα τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι το Infectious Grooves όπου θα μπορούσε να σταθεί άνετα και σε δίσκο των Suicidal Tendencies, το τρομερά funky Do the Sinister καθώς και το τραγούδι με τον εκπληκτικά ποιητικό στίχο You Lie...And Yo Breath Stank!
Οι Infectious Grooves είναι για ακροατές με "ανοιχτά" αυτιά και μυαλά. Δεν είναι να τους πάρεις και πολύ σοβαρά αλλά δε σε αφήνουν και να τους πάρεις τελείως στη πλάκα. Εμένα προσωπικά ο συγκεκριμένος δίσκος είναι ένας από τους αγαπημένους μου. Αυθόρμητος, με δυνατά κομάτια και θα το ξαναπώ...με έναν εκπληκτικό μπασίστα που το συγκεκριμένο είδος μουσικής τον βοηθάει να αναδείξει στο έπακρο τη τρομερή του δεξιοτεχνία, μόνο και μόνο γι αυτό το λόγο αξίζει να ασχοληθεί κάποιος με αυτόν.

CyCo Alx

ΥΓ: Οπως παρατηρήσατε σχεδόν κατάφερα να αντισταθώ να μπω στο πειρασμό και να γράψω ότι ο Trujilo χαραμίζετε στους Metallica...ουπς...μου ξέφυγε :-)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...