Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Χρονοντούλαπο : Black Flag


Η βασική ιδέα στο σημερινό χρονοντούλαπο ήταν να γραψω κριτική για το Everything Went Black των Black Flag. Σα καλός επαγγελματίας τον έβαλα να του ρίξω μια ακόμα “αυτιά” πριν αρχίσω να γράφω, παρόλο που τον έχω ακούσει άπειρες φορές, κι εκεί ήρθε το δίλημα...αξίζει το κόπο να σχολιάσεις ένα μόνο δίσκο;....Οι Blag Flag χαρακτήρισαν και όρισαν μια ολόκληρη εποχή κι ένα ολόκληρο κίνημα...



Tέσσερα συγκροτήματα ευθύνονται για αυτό που είμαι αυτή τη στιγμή στα σχεδόν 40 μου...οι Black Flag, οι Circle Jerks (μπάντα του πρώτου τραγουδιστή των Black Flag), οι Suicidal Tendencies και οι Agnostic Front...όλα αυτά απο το1984 εώς το 1985!

Εχουμε και λέμε...οι Black Flag δημιουργήθηκαν το 1976 από τον κιθαρίστα τους Greg Ginn , υπήρξαν το πιο σκληροπυρηνικό συγκρότημα μέχρι εκείνη την εποχή, στην ουσία αυτοί έκαναν το Punk Rock... Hardcore! Στα credits της μπάντας 1) Η επίσημη κυβέρνηση Reagan τους είχε εκτός νόμου...μαζί με το Jello Biafra των Dead Kennedys! 2) Γράψανε στ'αρχίδια τους την κυβέρνηση και έκαναν πρόβες ενώ τους το είχαν απαγορεύσει και έπαιζαν σε συναυλίες που η κάθε μία ήταν μια μικρή εξέγερση...ενιοτε και με θύματα. 3) Η κυβέρνηση των Η.Π.Α λογόκρινε τους στίχους δίσκου τους και απαγόρευσε να τον κυκλοφορήσουν και οι τύποι κυκλοφόρησαν το δίσκο instrumental έχοντας ένα αυτοκόλητο να καλύπτει το όνομα του τραγουδιστή, του Henry Rollins δηλαδή, που έκραζε τη λογοκρισία 4) Δε κυκλοφόρησαν ποτέ δίσκο από κερδοσκοπική εταιρία αλλά δημιούργησαν τη δικιά τους, τη περίφημη SST, από όπου και βγήκαν κάτι μπάντες... όπως οι Soundgarden και κάποιοι Saint Vitus!  
Εχει κι άλλα ακόμη να πώ για τους Blag Flag αλλά δε νομίζω να αξίζει το κόπο. Μια ζωή αφιερωμένη στο underground και στην αυθεντικότητα του punk χωρίς ξεπουλήματα, γραφικότητες και reunions. Οτι είχαν να πούνε το είπανε και το κυριότερο το έκαναν πράξη όταν έπρεπε...όλοι οι άλλοι ας ασχοληθούν με τους Sex Pistols και τους Exploited!
Μια απόδειξη του μεγέθους και της επιδραστικότητας των Black Flag στη μουσική είναι και το τελευταίο πόνημα της μπάντας, με πρωτοβουλία του Henry Rollins,  το Rise Above που ουσιαστικά οι ίδιοι οι Black Flag διασκευάζουν τους εαυτούς τους με τη προσθήκη αρκετών καλεσμένων. Ο λόγος της κυκλοφορίας αυτού του άλμπουμ ήταν η υπόθεση των West Memphis Three. Οι "καλεσμένοι"  που κλήθηκαν να τραγουδήσουν τα τραγούδια των Black Flag ? Chuck D.(Public Enemy), Iggy Pop ,  Corey Taylor  (Slipknot), Neil Fallon  (Clutch),  Jeff Moreira  (Poison the Well), Nick Oliveri  ( Queens of the Stone Age), Hank Iii  (Superjoint Ritual), Casey Chaos (Amen), Mike Patton (Faith No More), Ice T, Tom Araya (Slayeeeeeer), Θείος Lemmy !!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...