Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Youth Brigade @ Jasmin Rock Bar - 19/11/2010


Τη Παρασκευή το βράδυ η συναυλία ήταν οικογενιακή υπόθεση ανάμεσα σε μυημένους και “παλιοσειρές”. Μετά από χρόνια είδα μαζεμένους τόσους πολλούς παλιούς γνωστούς μου.
Ο χώρος του Jasmin, αν και στην αρχή με ξένισε, αποδείχτηκε υπεραρκετός και πολύ φιλόξενος για τα 100-120 άτομα που παραβρεθήκαμε. Κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι παρόλο που το μαγαζι δεν είναι καθαρόαιμο live-αδικο ο ήχος ήταν πάρα πολύ καλός. Επίσης τα παιδιά στο μπαρ εξυπηρετικότατα και κερνάγανε αβέρτα.




Πάμε τώρα στο ζουμί. Η συναυλία ξεκίνησε κάπως νωχελικά από πλευράς κοινού, μάλλον έφταιγε ο 30+ μέσος όρος ηλικίας των παρευρισκομένων. Οι Youth Brigade δε μάσησαν και τα έδωσαν όλα. Αυτό είχε σαν αντίκτυπο στο 3ο ή 4ο κομμάτι που ήταν το “Violence” ο κόσμος να αρχίσει να ξυπνάει, τα χαμόγελα ικανοποίησης να αρχίσουν να γίνονται κούνημα και μετά απο 2-3 κομμάτια να καταλήξουν σε stagedives! H μπάντα έδειξε να το εκτιμάει όλο αυτό το κλίμα και έδειχναν να το απολαμβάνουν. Μέχρι και ανέκδοτο μας είπε ο μπασίστας, δε κατάλαβα ακριβώς τι είπε, ο οποίος ήταν απίστευτος τύπος και τρομερά χαβαλές.
Η συναυλία κράτησε μιάμιση ώρα (για hardcore λόγο μικρής διάρκειας τραγουδιών είναι ικονοποιητικότατος χρόνος) και ακούστηκαν τόσο καινούργια όσο και παλιά τραγούδια από την σχεδόν 30χρονη πορεία του συγκροτήματος. Ενοείτε playlist απο εμένα δεν έχει...είπαμε πάμε να περάσουμε καλά και όχι να κρατάμε σημειώσεις!
Στα highlights της βραδυάς ήταν όταν τελείωσε το κυρίως σετ των Youth Brigade ο μπασίστας παρατάει το μπάσο του και πηδάει στο κόσμο όπου και ξεκίνησε ένα crowd surf μέχρι την άλλη μεριά του μαγαζιού μέχρι που το υπόλοιπο συγκρότημα αναγκάστηκε να ζητήσει από τον κόσμο να τον γυρίσει πίσω γιατί τον χρειαζόντουσαν για το encore.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος της συναυλίας και αφού το Jasmin έμπαινε σε ρυθμούς Παρασκευής βράδυ, όλα τα μέλη του συγκροτήματος έμειναν για αρκετή ώρα συνομιλόντας ή βγάζοντας φωτογραφίες με το κόσμο. Καθόλου βεντεντισμοί, ήταν 4 τύποι από εμάς που απλά έτυχε να είναι στη πάνω μεριά της σκηνής για τα τελευταία 30 χρόνια.

CyCo Alx



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...