Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Δισκοκριτική : First Blood - Silence Is Betrayal (2010)


Τους First Blood τους είχα συμπαθήσει από το ντεπούτο τους “Killafornia” αλλά είχα μια μικρή επιφύλαξη και περίμενα να ακούσω τη συνέχεια, η οποία και ήρθε με το δεύτερο τους άλμπουμ “Silence Is Betrayal”.




Η πρώτη εντύπωση ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική και μιλάω για το εξώφυλλο. Σε αντίθεση με τη τάση της εποχής δεν υπάρχουν πουθενά macho hardcore τύποι να μας επιδεικνύουν τα tattoo τους αλλά έχει σαφώς πολιτικό, αντιπολεμικό και επαναστατικό μήνυμα...όπως θα έπρεπε δηλαδή και όπως το έκαναν ανέκαθεν hardcore μπαντες όπως οι Crucifix, Wrecking Crew, Attitude Adjustment και πάρα πολλοί άλοι στα '80ς. Μου άρεσε επίσης ότι όλοι οι τίτλοι των τραγουδιών αποτελούνται από μόνο μία λέξη “μήνυμα”. Δε μου άρεσε που στη δική μου τουλάχιστον έκδοση του LP δεν υπάρχουν οι στίχοι.
Ο δίσκος αρχίζει με ένα sample σαν intro και σιγά σιγά ξεκινάει η κόλαση! Οι First Blood δείχνουν ότι τα έχουν πάρει με όσα συμβαίνουν γύρω τους και στο κόσμο και αποφάσισαν να σπάσουν τη σιωπή τους και να βροντοφωνάξουν ότι “η σιωπή είναι προδοσία”. Από το πρώτο τραγούδι μέχρι το τέλος ο δίσκος ακούγεται μονορούφι και σε αυτό συνηγορεί και το γεγονός ότι έτσι ακριβώς το θέλουν και οι ίδιοι αφού φρόντισαν να μην υπάρχουν κενά ανάμεσα στα κομμάτια και το ένα χτύπημα να διαδέχεται το άλλο κάνοντας τον ακροατή να μη ξέρει από που του ήρθε!
Μιλάμε για τσαμπουκαλεμένο, μοντέρνο hardcore. H μουσική είναι απόλυτα ισσοροπημένη με αρκετές δόσεις metal αλλά σε αναλογία τέτοια ώστε να μη ξεφεύγει από το ύφος της μπάντας.
Επίσης τα διάφορα samples που ακούγονται διάσπαρτα στα τραγούδια ταιριάζουν απόλυτα και δίνουν ακόμα περισσότερη βαρύτητα στο μήνυμα των First Blood.
Οσοι αρέσκεστε σε γκρουπ όπως οι Hatebreed, Soulfly, Terror, Madball προμηθευτήτε το “Silence Is Betrayal” με κλειστά μάτια.

“There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people”


CyCo Alx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...