Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Δισκοκριτική : No For An Answer - It Makes Me Sick 7'' (2011)


Aπό όλες τις επανενώσεις που εχούν γίνει μόδα πλέον, αυτή των NFAA ήταν αυτή που μου έδωσε και τη μεγαλύτερη χαρά. Ιστορική Straight Edge μπάντα (κι ας μη ταυτίζομαι με την όλη φάση) που παρόλο που είχε λίγες κυκλοφορίες φρόντισε να κάνει αισθητή τη παρουσία της , εκεί στα τέλη των '80ς.

Το It Makes Me Sick έχει τρία κομμάτια. Στη πρώτη πλευρά δεσπόζει το αντιρατσιστικό Man Against Man. Πρόκειται για παλιό τραγούδι των NFAA όπου το είχαν ηχογραφημένο μόνο σε μια ζωντανή εκτέλεση και υπήρχαν και δύο διασκευές από τους Unity με το τίτλο Better Man και τους Ignite.Oπότε η κανονική ηχογράφηση από τους ίδιους τους δημιουργούς μάλλον έπρεπε να γίνει κάποια στιγμή.

Η δεύτερη πλευρά ανοίγει με το It Makes Me Sick, άλλο ένα παλιό κομμάτι των NFAA που και αυτό δεν είχε ηχογραφηθεί ποτέ. Και οι ίδιοι μάλιστα αναρωτιούνται τώρα πια γιατί δε το έβαλαν στο δίσκο τους You Laugh τότε. Μουσικά και τα δύο κομμάτια είναι στο κλασσικό straight edge ύφος της μπάντας και της εποχής τότε, χωρίς καμία διάθεση εκμοντερνισμου...όπως πρέπει δηλαδη!

Και το It Makes Me Sick κλείνει με ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι της μπάντας, το Ιn The Beggining. Πως ακούγονται οι ΝFAA το 2011; H απάντηση είναι πως ακούγονται όπως το 1987! Οποιοι είναι νοσταλγοί των παλιών καλών ημερών και δε τους χαλάει ο "πρωτόγονος" για τα σημερινά δεδομένα ήχος απλά θα το ευχαριστηθούνε.

Μεταξύ μας τώρα το 7'' χώραγε άλλα δύο τουλάχιστον τραγούδια, κατά προτίμηση καινούργια. Εκεί είναι το μείον του. Δειλή επιστροφή εκ του ασφαλούς...δύο μέχρι τώρα ακυκλοφόρητα τραγούδια, ένα καινούργιο για να κόψουμε κίνηση και καραπεριορισμένα αντίτυπα (μόλις 500) για να μη μπούμε και μέσα. Δε τους κακίζω πάντως, μετά από τόσα χρόνια αδράνειας και χωρίς να είναι ΤΟ μεγάλο όνομα έβγαλαν ένα τίμιο δισκάκι, ξόφλησαν παλιούς λογαριασμους με τα ακυκλοφόρητα κομμάτια και μας δείχνουν ότι άμα το έχεις μέσα σου το ποτάμι δε γυρίζει πίσω αρκεί να είσαι αληθινός.

Οσοι πιστοί προσέλθετε λοιπόν γιατί έχουν μείνει τουλάχιστον 499 κομμάτια διαθέσιμα ακόμα, στο πιο αισιόδοξο σενάριο ότι μόνο εγώ το αγόρασα !!!

CyCo Alx


Aπό το reunion show των Νο For An Answer το 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...