Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Δισκοκριτική : S.S.S (Short Sharp Shock) - Problems To The Answer (2011)



Αυτός ο δίσκος πολύ με ταλαιπώρησε.Τον έχω αγορασμένο εδώ και ενάμιση μήνα τουλάχιστον (κατεβασμένο πολυ περισσότερο) και κάθε εβδομάδα προσπαθώ να γράψω δισκοκριτική και όλο κάτι δε μου βγαίνει.

Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν του στυλ “ γαμώ, Crossover...κλπ”, μετά όμως από τουλάχιστον 50 ακροάσεις (μιλάω ειλικρινά...και μάλλον ήταν περισσότερες) , κατέληξα!
Οι S.S.S τα έκαναν όλα όπως έπρεπε, 65% hardcore, 35% thrash = Crossover.
Ειλικρινά πιστεύω πως οι S.S.S είναι από τα πιο τίμια συγκροτήματα της νεο-Thrash, νεο-Crossover...η πως στο διάολο μπορεί να λέγεται αυτή ή σκηνή...αλλά...απλά μιμούνται!
Σίγουρα είναι πολύ ωραίο συναίσθημα για κάποιον που έχει ζήσει το Crossover από τα σπάργανα, να ακούει το 2011 μια μπάντα από τη Βρετανία να προσπαθεί να αναπαραγάγει αυτό το είδος αλλά το συγκεκριμένο είδος τότε είχε ένα “μαγικό” συστατικό στη συνταγή του...ήταν ΜΟΝΑΔΙΚΟ, κανείς μέχρι τότε δεν είχε τολμήσει με τόσο θράσος να ανακατέψει δύο τόσο διαφορετικά είδη μουσικής!
Οι S.S.S στο τρίτο τους δίσκο πέταξαν από πάνω τους το μανδύα της μπάντας που πάει να αναγεννήσει το thrash (και κατ'επέκταση τα 80'ς) και το έριξαν στο πραγματικό “Crossover”...στη γέφυρα δηλαδή μεταξύ hardcore και thrash.

Tα 24 (μπορεί και παραπάνω) κομμάτια του άλμπουμ , σίγουρα δε θα σε αφήσουν αδιάφορο, σίγουρα θα σε κάνουν (για τα γερόντια μιλάω) να αναπολύσεις τα παλιά αλλά έχει ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ μειονέκτημα! Δεν έχει καρδιά! Για να το θέσω απλά...δεν έχει ενα I Don't Need Society, δεν έχει ένα United Forces....ΔΕΝ...

Κρίμα γιατί είναι καλή η προσπάθεια, σεβαστό που δε ταυτίστηκαν (παρόλο που στο ξεκίνημα τους τα Μέσα προσπάθησαν) με τους νεο-(ψευτό...δικιά μου άποψη) – thrashers, αλλά το όλο αποτέλεσμα μου βγαίνει λίγο...τζούφιο! Μπορεί και να είμαι υπερβολικός μιας και μεγάλωσα με D.R.I, Excel, S.O.D, C.O.C, Crumbsuckers και πολλά άλλα, ωραία..οπότε ο πύχης είναι ΠΟΟΟΟΛΥ ΨΗΛΑ!

 CyCo Alx

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...