Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Salvation - Resurrect the Tradition (2015)


Πρώτο άλμπουμ για τους Salvation από τη Φλώριντα. Μπορεί να έχουν μόνο δύο χρόνια ζωής ως συγκρότημα αλλά τα μέλη τους είναι στη σκηνή από τη δεκαετία του 90 με πρώτο και καλύτερο το μπασίστα τους Gary Meskil.


Aν δε σας λέει τίποτα το όνομα πρόκειται  για ιδρυτικό μέλος των θρυλικών Νεοϋορκέζων Crumbsuckers (επί της ευκαιρίας οι Crumbsuckers επαναδραστηριοποιήθηκαν!) και φυσικά ιδρυτής/μπασίστας και τραγουδιστής των Pro-Pain. Oι υπόλοιποι της μπάντας είναι πρώην μέλη των Struggle και των Burn The Kingdom..

Οπως είναι φυσικό ο ήχος των '90ς είναι κάτι παραπάνω εμφανής στο "Resurrect the Tradition". Ογκώδης κιθάρες, breakdowns και πολύ γκρούβα. Κάποιες στιγμές φλερτάρουν με το beatdown χωρίς υπερβολές όμως, ίσα ίσα για να μη ξεχνιόμαστε σε πια δεκαετία βρισκόμαστε.

Η παρουσία του Gary Meskil είναι φανερή, παρόλο που περιορίζεται στο μπάσο του και σε κάποια δεύτερα φωνητικά. Πολλά από τα κομμάτια θα μπορούσαν άνετα να σταθούν σε οποιοδήποτε άλμπουμ των Pro- Pain. Eιδικά το εναρκτήριο Punishment είναι χαρακτηριστικό.

Τα τραγούδια που ξεχώρισα εγώ πέρα από το Punishment είναι το No Lookin' Back που έχει ποιο γρήγορες ταχύτητες από τις συνήθεις mid tempo που χαρακτηρίζουν το άλμπουμ και το Path Of Brudallity με τις αρκετές εναλλαγές ως σύνθεση.

Και κάπου εδώ είναι το αρνητικό του Resurrect the Tradition. Ενώ όλες οι συνθέσεις είναι από πάνω του μετρίου εώς καλές, είναι λίγο μονότονο και προβλέψιμο. Ωρες ώρες νοιώθεις πως ακούς το ίδιο τραγούδι, ειδικά στα ρεφραίν.

Πάντως για όσους αρέσκονται στον ήχο των '90ς και ειδικά σε μπάντες όπως οι Pro-Pain ή οι Madball είμαι σίγουρος που θα τους αρέσει.

 CyCo Alx 

Αξιολόγηση : 7/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...