Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Soundcrash - Shipwreck 7'' (2014)


Oι Soundcrash ανήκουν στη νέα γενιά της Ελληνικής Hardcore σκηνής και το "Shipwreck" είναι η δεύτερη επίσημη κυκλοφορία τους μετά το "Warfare EP" του 2011.

Το στιλ της μπάντας είναι beatdown hardcore με κάποια πιο "old school" ξεσπάσματα. Το 7'' ανοίγει το "Pull Your Plague", που μετά τη brutal και χαμηλών ταχυτήτων εισαγωγή, εξελίσεται στη συνέχεια σε επιθετικό και γρήγορο χωρίς βέβαια να λείπουν και οι πιο "βαριές" εναλλαγές.

Το ομώνυμμο "Shipwreck" είναι πιο βίαιο και ωμό από την αρχή και για τα δικά μου γούστα πρόκειται για το καλλύτερο κομμάτι του 7'', ειδικά τα κοφτά παιξίματα στις κιθάρες είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά.

Το "Destroyer" που ακολουθεί είναι ένα κλασσικό midtempo beatdown κομμάτι που δε ξεφεύγει από τα υπόλοιπα του είδους, του οποίου δεν είμαι και πολύ fan!

Το δισκάκι κλείνει με το "Hall Of Meat" όπου ο συνδιασμός beatdown με πιο κλασσικές hardcore φόρμες, πάντα σε όχι και πολύ υψηλές ταχύτητες, το κάνουν αρκετά ενδιαφέρον.

Οι στίχοι σε όλα τα κομμάτια προσωπικοί και απαισιόδοξοι που πιστεύω πως ντύνουν όμορφα τη μουσική της μπάντας. Επίσης θα ήθελα να τονίσω το πολύ προσεγμένο εξώφυλλο με το καράβι που ξεφεύγει κάπως από τη σύνηθη hardcore αισθητική...μ'άρεσε.

Στα αρνητικά πιστεύω πως είναι τα φωνητικά, που χωρίς να είναι κακα εγώ θα τα ήθελα κάπως πιο καθαρά, πιο κοντά στο στιλ των Madball, εκτός αν φταίει πως μαζί με τα ντραμς είναι αρκετά πιο ψηλά από τις κιθάρες...αλλα γούστα είναι αυτά και όπως πάντα λέω αυτή είναι απλά η δική μου άποψη.

http://soundkrash.bandcamp.com




Αξιολόγηση : 7/10

CyCo Alx








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...