Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Yuppicide - American Oblivion (2012)


Parental Advisory : Οποιος θεωρεί ότι οι Madball παίζουν Old School Ηardcore καλό θα ήταν να απομακρυνθεί από τον υπολογιστή του το συντομότερο και φυσικά να μη μπει στο κόπο να διαβάσει αυτό το post...

Θυμάμαι στις αρχές των '90ς που ένας φίλος μου δούλευε στο Happening(το δισκάδικο), ήταν η εποχή που ανακαλύπταμε μπάντες σα τους Hatebreed, Fear Factory, Pantera, Biohazard κλπ. πηγαίναμε λοιπόν στο Happening ακούγαμε δισκάκια και κατά βούληση αγοράζαμε. Ενα απόγευμα πήγα στο σπίτι του φίλου μου και τον πέτυχα ν΄ακούει μια μπάντα που έπαιζε ένα δικό της στιλ hardcore, ήταν οι Yuppicide! Toν ρώτησα πως και δε μας το είχε βάλει να το ακούσουμε τόσο καιρό, η απάντηση ήταν αποστομωτική "Με τις μαλακίες που ακούτε τώρα τελευταία κανείς δε θα το εκτιμούσε, είναι η καλύτερη hardcore μπάντα που έχω ακούσει εδώ και χρόνια!".  Κάπως έτσι μπήκα στο κόσμο των  Yuppicide!

Η είδηση της επανασύνδεσης τους και της κυκλοφορίας νέου άλμπουμ ήταν για εμένα ένα χαρμόσυνο γεγονός, ήμουν σίγουρος ότι δε θα έκαναν κάτι λάθος και φυσικά έπεσα μέσα!
 Εξι κομμάτια, τέσσερα στο κλασσικό ύφος των Yuppicide και δύο βγαλμένα από τις ρίζες της μπάντας.

Πολιτικοποιημένοι, καυστικοί με έναν Jesse Jones στα φωνητικά ως νέο Jello Biafra να ειρωνεύεται και να σαρκάζει τους πάντες και τα πάντα. Αυθεντικό hardcore/punk από μια μπάντα που δεν έκανε θέμα το γεγονός ότι είναι από το Brooklyn για να πουλήσει μούρη, γιατί θα μπορούσαν να είναι από οπουδήποτε. "Dead Inside", "Too Late","American Oblivion" και φυσικά η κομματάρα "Flies On..." έρχονται για να μας θυμήσουν πόσο απλά παιγμένο μπορεί να είναι το hardcore αρκεί να είναι αυθεντικό.

Τη πρώτη πλευρά του ΕΡ κλείνει το "Τhere's A Line" που είναι ένα Οi! κομμάτι βγαλμένο από τις επιρροές των  Yuppicide, ενώ το άλμπουμ κλείνει με το  "Νot With You" όπου το στίγμα των Black Flag είναι κάτι παραπάνω από εμφανές!

Θα δανειστώ δυο αράδες στίχους από το  "Flies On..." που αν και δε γράφτηκαν με αυτό το νόημα ίσως δείχνουν το δρόμο για το τι πρέπει να κάνουμε πλέον..."They are  nothing without us, we made them what they are"

CyCo Alx

Υ.Γ. : Aσχετο αλλά σχετικό...στις 17 Νοεμβρίου δε πάμε σε συναυλίες αλλά σε πορείες...κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!

8/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...