Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ανταπόκριση : Comeback Kid /Toξικά Απόβλητα/ My Turn @ AN - 16/6/2011



H συναυλία τον Comeback Kid ήταν από αυτές που πας επειδή βλέπεις συμπαθητικά ένα γκρουπ και τη μέρα που παίζουν δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις και πας. Επαιζαν και οι δικοί μας My Turn που τους είχα δεί στο φιάσκο της Πατρας με τους Straight Opposition και μου είχαν κεντρίσει το ενδιαφέρον, οπότε για άλλη μια φορά φέτος κατηφόρισα προς το ΑΝ.


Η συναυλία ξεκίνησε με μια μικρή καθυστέρηση και στη σκηνή βρέθηκαν οι My Turn. Hταν η δεύτερη φορά που τους έβλεπα και σαφώς καλύτερη. Αν μου είχαν κεντρίσει το ενδιαφέρον με την εμφάνιση τους στη Πάτρα και με το demo τους, αυτή τη φορά με κέρδισαν απόλυτα. Χαμογελαστοί, γεμάτοι ενέργεια βγήκαν έπαιξαν τα τραγούδια τους και το διασκέδασαν μαζί με το κόσμο. Μερικά πράγματα πρέπει να παραμένουν απλά, ένα από αυτά είναι και το hardcore, οι My Turn δείχνουν να έχουν πιάσει το νόημα και μάλιστα πολύ καλά. Old School Style.

Aντίθετα τα Τοξικά Απόβλητα που ακολούθησαν δε με ενθουσίασαν. Η μουσική τους ψιλοαδιάφορη με κάποιες καλές στιγμές, σκηνική παρουσία...στατική είναι ο ποιο επιεικής όρος και το μεγάλο πρόβλημα ήταν ο ήχος και τα φωνητικά. Ειδικά τα φωνητικά ήταν σα να ήταν από άλλο συγκρότημα και δε ταίριαζαν καθόλου με τη μουσική, σε σημείο που προς το τέλος ειλικρινά δεν άντεχα. Συγνώμη παιδιά, καλή η προσπάθεια αλλά θέλει δουλειά.

Για τους Comeback Kid όπως έγραψα και στην εισαγωγή δεν ήξερα τι να περιμένω, πάντα τους έβλεπα συμπαθητικά αλλά ποτέ δεν είχα εμβαθύνει στη μουσική τους, ένα άλμπουμ έχω όλο κι ολο, οπότε για μένα ήταν το μεγάλο στοίχημα της βραδυάς αφου δεν ήξερα ούτε ένα κομμάτι τους.
Αντίθετα με εμένα βέβαια ο υπόλοιπος κόσμος, που σχεδόν γέμισε το ΑΝ, ήταν απόλυτα εξοικειωμένος με τη μπάντα και το απέδειξε με τη συμμετοχή του στο live. Τα stagedives και τα sing aloongs έδειναν κι έπερναν, οι Comeback Kid ενεργητικοί, με καλό ήχο και τρελή διάθεση έδωσαν ότι είχαν. Παρέδωσαν στο Αθηναϊκό κοινό μια βραδυά ειλικρινούς hardcore και κέρδισαν τουλάχιστον έναν fan...εμένα.
Η τελική αποτίμηση της βραδυάς ήταν πως παρακολουθήσαμε μια πολύ καλή και ειλικρινή συναυλία!

CyCo Alx

3 σχόλια:

  1. Γεια χαρά!

    Δεν ήρθα στο live,λόγω sonisphere.
    Δυστυχώς πρέπει να διαλέγουμε συναυλίες(πουτάνα απόσταση) και αφού όλοι οι υπόλοιποι ήθελαν sonisphere, ακολούθησα την παρέα.
    Ήθελα να δω και Slipknot,έχω κόλλημα και με Maiden...οπότε ψήθηκα εύκολα.

    Και όμως...άν και η παρέα ήταν καλή,η μέρα ηλιόλουστη,τα συγκροτήματα γάμησαν...εγώ ένιωθα ''άδειος''...κάτι μου έλειπε...

    Η σύγκριση σε πράγματα και καταστάσεις που βιώνουμε,είναι αναπόφευκτη...κάποιος θα συγκρίνει το παλιό αυτοκίνητο με αυτό που πήρε τώρα,κάποιος τισ γκόμενες που είχε κλπ κλπ.
    Εγώ το έκανα αυτό στην Μαλακάσα...και αποφάσισα ότι τα hardcore live είναι που με γεμίζουν πραγματικά.

    Γνωστές φάτσες,οικογενειακό κλίμα...άν κάτι ''στραβώσει'' το λύνουμε μόνοι μας...το συγκρότημα μπορείς να το ''αγγίξεις'' και δεν σπρώχνεσαι μια ώρα για να αράξεις κάπου να δείς το γαμημένο το live...ανεβαίνουμε και κατεβαίνουμε(χε,χε) πολλές φορές,χωρίς να διακόπτεται η συναυλία και να φεύγουν τα μέλη του συγκροτήματος από την σκηνή...και άλλα πολλά...

    Πιστεύω και για τους μεταλλάδες που πάνε σε live σε κλειστούς χώρους πάνω-κάτω τα ίδια ισχύουν.

    Ζητώ συγνώμη για το μεγάλο σχόλιο.

    OLD SCHOOL STYLE

    Υ.Γ.δεν σνομπάρω το φεστιβάλ.Καλά πέρασα.Το feeling είναι που αλλάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα φίλε!
    Ετσι όπως τα λες είναι. Εγώ μετά το Sonisphere πέρσι όπου δε κατάφερα να δω τίποτα όπως θα ήθελα αποφάσισα να αποφεύγω τα φεστιβάλ ειδικά στην Ελλάδα.
    Οπως είχα γράψει και στο review για τους Terror, νομίζω, όποιος δεν έχει παραβρεθεί έστω και μια φορά σε hardcore συναυλία δεν έχει δει ποτέ συναυλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρομεροι οι Comeback Kid οντως,απτις λιγες φορες στη ζωη μου που ηξερα ολα τα τραγουδια σε live...και σε οτι αφορα τους My Turn,κυνηγαγα καιρο να τους δω,και εμεινα μαλακας...πολυ καλη σκηνικη παρουσια και φοβερα κομματια,τους ευχομαι οτι καλυτερο.
    Συνοψιζοντας...livαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...