Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Aνταπόκριση : Awakenings Athens Punk Rock Festival @ AN - 10/6/2011



Δυστυχώς λόγο κάποιας υποχρέωσης που είχα δε κατάφερα να παρακολουθήσω το φεστιβάλ τη δεύτερη μέρα οπότε ζητάω συγνώμη από τις μπάντες που έπαιξαν το Σάββατο. Εάν κάποιος πήγε και έχει όρεξη να μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία του με μεγάλη χαρά μπορεί να μας στείλει mail στο rocknation@hotmail.gr για να το ανεβάσουμε ή ακόμα πιο απλά να συμπληρώσει το post με σχόλιο από κάτω.


Απολογίας συνέχεια...χάσαμε τους Lunatix γιατί κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα να κατέβουμε κέντρο με αμάξι χωρίς να υπολογίσει ότι το Σύνταγμα ήταν κλειστό...αυτός ο πανέξυπνος τύπος ήμουν εγώ...οπότε συγνώμη και από τους Lunatix.

Οι αναποδιές τελείωσαν κάπου εδώ. Τους Νo Mind τους προλάβαμε από την αρχή ευτυχώς. Ο χώρος του ΑΝ κατά τη διάρκεια του σετ τους ήταν ψιλοάδειος κάτι που αδικεί το συγκεκριμένο συγκρότημα αφού το live...το έχουν! Αυτό βέβαια δε πτόεισε καθόλου τους Νο Mind αφού απέδωσαν με πολύ κέφι τα κομμάτια τους και η όλη ατμόσφαιρα γρήγορα έγινε παρεϊστικη με αστειάκια και πολύ ενέργεια. Οσοι τους χάσατε σας συστήνω να μη κάνετε το ίδιο λάθος άμα τους πετύχετε ξανά σε κάποια συναυλία. Σα στυλ εμένα μου θυμίζουν τους D.I με πιο τσαμπουκαλεμένο ήχο και κάπως τους Deus X Machina σε πιο αμερικάνικο punk rock. Τσεκάρετε και το πρώτο τους δίσκο που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο.

Τη σκυτάλη παρέλαβαν οι The Raindogs. Ισως να μην είμαι και ο πλέον κατάλληλος να μιλήσω για τη μουσική τους γιατί αυτό το ska-punk που παίζουν τα παιδιά δεν είναι ακριβώς του γούστου μου. Πάντως είναι δεμένο σύνολο, τα κομμάτια τους τα απέδωσαν μια χαρά και το σημαντικότερο είναι πως ο κόσμος που σιγά σιγά είχε αρχίσει να πολλαπλασιάζετε έδειχνε να περνάει καλά και να γουστάρει. Αρα κρίνετε ως επιτυχημένη εμφάνιση.


Συνέχεια με τους κατα τα 2/3 γερόλυκους Distortion Tamers. Bρώμικο, αλήτικο, τσαμπουκαλεμένο rock 'n roll είναι η μόνη ταμπέλα που μπορεί να μπει στη μουσική των Distortion Tamers. Oι τύποι απλά τα έσπασαν γεμίζοντας με ενέργεια και ιδρώτα το χώρο του ΑΝ. Ανετη σκηνικη παρουσία με πολύ πάθος. Ο ντραμερ τους “μορφή”, έπαιζε όλη την ώρα με ενα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο δίχνοντας να ρουφάει κάθε δευτερόλεπτο της rock 'n roll σύραξης στην οποία συμμετείχε. Εμένα με κέρδισαν όπως πιστεύω και όλο το κόσμο που ήταν εκεί. Και οι Distortion Tamers ετοιμάζουν το πρώτο τους δίσκο οπότε έχετε το νου σας και γι αυτό.


Το κερασάκι στη τούρτα ήρθε με τους Rockin Bones. Xρόνια στο κουρμπέτι δεν έκαναν τίποτα άλλο πέρα από αυτό που ξέρουν πολύ καλά...να ροκάρουν. To garage/punk τους με μπόλικη δόση Μotorhead (έκλεισαν και με το Ace Of Spades το οποίο τραγούδησε ο ντράμερ τους ...αρκετα πορωμένα θα έλεγα), δε μπορούσε να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Οι Rockin Bones έκλεισαν με το καλύτερο τρόπο μια πάρα πολύ όμορφη βραδυά.

Εν κατακλείδι, όλες οι μπάντες ήταν παραπάνω από το αναμενόμενο καλές, υπήρχε κέφι, η μπύρα έρεε άφθονη και η διοργάνωση ήταν πάρα πολύ καλή. Συγχαρητήρια και για τη κίνηση να μοιραστεί σε όλους τους παραβρισκόμενους CD με όλα τα συγκροτήματα που συμμετείχαν και τις δύο μέρες.
Η ελληνική σκηνή υπάρχει και είναι πολύ καλή. Σε μια συζήτηση που είχαμε μετά το live καταλήξαμε στο ότι όλα τα συγκροτήματα που έπαιξαν αν δεν ήταν από την Ελλάδα θα είχαν τελείως διαφορετική αντιμετώπιση από το κοινό κι αυτό γιατί το αξίζουν.

Oλόκληρο το CD της συλλογής Awakenings Athens Punk Rock Festival μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ  

CyCo Alx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...