Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Χρονοντούλαπο : Suicidal Tendencies - Lights...Camera...Revolution (1990)



Πηγή : Rock Nation
What the hell is going on around here? Ο απόλυτος frontman κύριος Cyco Miko, ένας μαύρος δεξιοτέχνης κιθαρίστας που όταν τον ρώτησαν πως και με το παίξιμο του δε παίζει σε κάποιο μέταλ συγκρότημα, η απάντηση ήταν αποστομωτική “Επειδή είμαι μαύρος”...ο κύριος Rocky George, ένας μπασίστας που τώρα χαραμίζεται σε ένα συγκρότημα που το μόνο που δεν ακούγεται είναι το μπάσο...ο κύριος Robert Trujillo και ένας rythm κιθαρίστας που είναι ο μόνος που θα ανεχόνταν τη τρέλα του Cyco Mico και τον συντροφεύει τα τελευταία 24 χρόνια...ο κύριος Mike Clark!


Τους έχουν πεί hardcore, punk, crossover, thrash, heavy metal...οι Suicidal είναι απλά οι Suicidal και “if you ain't Suicidal you ain't shit” που λένε και οι ίδιοι!

Για εμένα οι S.T είναι τρόπος ζωής, έχουν ξεφύγει από τα στενά όρια της μουσικής και με τη στάση τους τόσα χρόνια( 30...ζωή να 'χουνε) το έχουν αποδείξει και συνεχίζουν να μου δίνουν δύναμη και να με κάνουν να πιστεύω πως όλα είναι εφικτά αρκεί να τα διεκδικήσεις.

Ετοιμολογικά “suicidal” εκτός από “αυτοκτονικός”, σημαίνει το άτομο που πέρνει ρίσκα και οι Suicidal το μόνο που έκαναν στη μακρόχρονη καριέρα τους ήταν αυτό ακριβώς. Mε τη κυκλοφορία του Lights...Camera...Revolution έκαναν όλο το κόσμο να υποκληθεί στο μεγαλείο τους και μετά τα γ ά μ η σ α ν όλα...και τη Sony που είχαν συμβόλαιο και τους και καλά fans τους και γενικά απέδειξαν ότι κάποιος μπορεί να απαρνηθεί και τη δόξα και το χρήμα...αρκεί να έχει ισχυρά πιστεύω και ψυχή!

Η δύναμη των Suicidal δεν είναι η πολύ καλή τους μουσική αλλά το γεγονός ότι αυτή η μουσική συντροφεύεται από στιχους που σε κάποιους μπορεί και ν' αγγίξουν τη ψυχή.
Ο δίσκος ξεκινάει με, το κατά πολλούς, hit-ακι Υou Can't Bring me down πoυ μιλάει για τη δύναμη που χρειάζεται για να αντισταθείς στα τετριμένα και να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου.
Ακολουθεί το Lost Again που μας περιγράφει το αδιέξοδο της πραγματικότητας που μας παρουσιάζεται και μας παροτρείνει να αγνοήσουμε όλα όσα πάνε να μας παρουσιάσουν ως ανάγκες και να ψάξουμε μόνοι μας να βρούμε το νόημα της ζωής.
Το Alone που ακολουθεί και είναι ένα από τα αγαπημένα μου, είναι ο ύμνος στη διαφορετικότητα, στη φιλία και στις ανθρώπινες σχέσεις...συγκλονιστικό κομμάτι. Με το Lovely οι S.T βγάζουν τη σάτυρα που πάντα τους χαρακτήριζε και χλευάζουν όλα τα γλυκανάλατα τραγουδάκια και τη mainstream αισθητική της ζωής που θέλουν να μας πείσουν ότι πρέπει να θαυμάζουμε. Ακολουθεί και τελείωνει τη πρώτη πλευρά του δίσκου, το απόλυτο Suicidal τραγούδι...Give It Revolution, o τίτλος τα λέει όλα φαντάζομαι!
Η δεύτερη πλευρά ξεκινάει με τη κομματάρα Get Whacked όπου για άλλη μια φορά μας παροτρείνουν να γράψουμε τους πάντες στα...χμμ...εκεί που δε πιάνει μελάνι!
Για τι δε μιλήσαμε τόση ώρα; ...σωστά...για τους παπάδες...Send Me Your Money, καυστική σάτυρα πάλι με πολύ funky ρυθμούς...ο κύριος Trujillo αρχίζει να ξεδιπλώνει το ταλέντο του που απογειώθηκε με τους Infectious Grooves και τώρα βρίσκεται κάπου μυστικά θαμένο.
Emotion No 13...άλλο αγαπημένο και κομματάρα, έδω ο Cyco Mico μας περιγράφει πως είναι να περιμένουν όλοι κάτι απο εσένα αλλά εσύ να θες ν'ακολουθήσεις άλλο δρόμο...αυτό είναι το “συναίσθημα 13” (οι βάζελοι μη χαίρονται...για άλλα λέμε).
Oι Suicidal τα βάζουν πάλι με τη mainstream πραγματικότητα...λίγο πιο βίαια...σατυρικό κομμάτι και το Disco's Out, Murder's In.
Κάτι είχαν ξεχάσει τόση ώρα...οι Suicidal είναι συγκρότημα που βγήκε μέσα από τις συμορίες του L.A(είχαν τραβήγματα και με το νόμο γι αυτό παλιά)...οπότε στο Go'n Breakdown μας υπενθυμίζουν ποιο είναι το καλύτερο Πανεπιστήμιο των Η.Π.Α...των δρόμων του Los Angeles και συγκεκριμένα του Venice...φυσικά!

Α!...δε μίλησα για τη μουσική...απλά σπέρνει!!!

SuiCyCo Alx

YΓ: Για όσους είχαν έστω και τη παραμικρή αμφιβολία γιατί υπογράφω σαν CyCo Alx πιστεύω απαντήθηκαν!


1. "You Can't Bring Me Down"
2. "Lost Again"  
3. "Alone"  
4. "Lovely"  
5. "Give It Revolution"  
6. "Get Whacked"  
7. "Send Me Your Money"  
8. "Emotion No. 13"  
9. "Disco's Out, Murder's In"  
10. "Go'n Breakdown"



1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...