Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Steel Nation - "Harder They Fall" (2015)


Νέο άλμπουμ για τους Steel Nation και τα πρώτα λόγια που μου έρχονται για να το περιγράψω είναι πως το νέο ύφος έχει βαθιές "ρίζες".



Τι θέλω να πω με αυτό; Tην απάντηση τη δίνουν οι ίδιοι από το πρώτο κιόλας κομμάτι του "Harder They Fall", το "Without You". Groove, breakdowns συνδιασμένα με κιθαριστικές στιγμές που παραπέμπουν σαφώς σε Cro Mags (εποχής Best Wishes) , σόλα στο στιλ των Suicidal  κι όλα αυτά εναρμονισμένα στις σύγχρονες hardcore  φόρμες.

Τα επόμενα κομμάτια του άλμπουμ δε παρεκλίνουν από αυτό το πρότυπο. Mid - tempo μεστές συνθέσεις με καθαρά ως επί το πλείστον φωνητικά, τα sing alongs που χρησιμοποιούνται με μέτρο είναι ακριβώς εκέι που χρειάζονται χωρίς υπερβολές για να γίνει ο δίσκος πιο πιασάρικος και δε διστάζουν ώρες ώρες να χρησιμοποιήσουν και sing alongs στο  ύφος των Misfits (τα γνωστά Οοοοοο) που έχουν κολλήσει απόλυτα με όλο το ηχόχρωμα που θέλουν να δώσουν οι Steel Nation.

To κομμάτι που εμένα μου έκανε τη τεράστια διαφορά (κι έδωσε +1 στην τελική αξιολόγηση) είναι το "Unbreakable Chains" που συγκεντρώνει όλα όσα περιέγραψα παραπάνω συν μερικά κιλά πόρωσης ακόμα.

Οταν το κλασσικό (δεν υπάρχει παρθενογέννεσις πλέον στη μουσικη)  συνδιάζεται με το νέο και όταν η μπάντα έχει προσωπικότητα και δικό της στιλ το αποτέλεσμα είναι άλμπουμ σα το  "Harder They Fall .

Συστήνεται ανεπιφύλακτα σε λάτρεις των Cro Mags, Leeway, Suicidal Tendencies,Biohazard και Terror.

Αξιολόγηση : 9/10

CyCo Alx


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...