Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Madball - Hardcore Lives (2014)


Τέσσερα χρόνια πέρασαν από τη κυκλοφορία του πολύ καλού "Empire" και οι Madball ξαναχτυπούν με το όγδoο άλμπουμ τους με τον πολλά υποσχόμενο τίτλο "Ηardcore Lives".
Kακά τα ψέματα όταν βάζεις τέτοιο τίτλο στο άλμπουμ σου οι απαιτήσεις αυτόματα ανεβαίνουν, πόσο μάλλον όταν στη μαρκίζα γράφει Madball.


Το "Ηardcore Lives" μου βγάζει κάτι το επετειακό σαν άλμπουμ, χωρίς από όσο γνωρίζω το συγκρότημα να έχει κάποια επέτειο. Εχει τα χαρακτηριστικά groovy κομμάτια που φωνάζουν από χιλιόμετρα ότι είναι Madball, έχει τα πιο πιασάρικα και επηρεασμένα από πανκ κομμάτια, κάτι που δε το πολυσυνήθίζουν, έχει τρεις καλεσμένους "κράχτες" (Scott Vogel/Terror, Toby Morse/H2O, Candace Puopolo/Walls Of Jericho),έχει επανεκτελεσμένα παλιά κομμάτια...χρειάζεται κάτι άλλο για να χαρακτηριστεί ένας δίσκος έτσι;

Προφανώς η παρέα από τη Νέα Υόρκη ήθελε να δώσει κάτι "δυνατό" με αυτό το άλμπουμ. Το πέτυχε; ΝΑΙ είναι η απάντηση. Οι Madball βγάζουν μια ωριμότητα πλέον, ξέρουν που πατάνε, δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα σε κανέναν και έστησαν ένα παρτάκι  που ευχαριστήθηκαν  οι ίδιοι πάνω απ'όλα, ενώ ο απλός ακροατής απολαμβάνει απλόχερα τις νέες τεχνικές σπασίματος σβέρκου (όταν βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο) ή κλωτσοπατινάδας στο Pit βεβαίως βεβαίως.

Ως ήχος εμένα μου έκατσε πολύ πισωγύρισμα στις ένδοξες εποχές του "Demonstrating My Style" και "Look My Way". Καθαρή παραγωγή, τσαμπουκάς και ταχύτητες συν τα πιο πανκ κομμάτια στο στιλ των Agnostic Front που μάλλον τους πάει.

Δε θα σταθώ σε μεμωνομένα κομμάτια απλά να αναφέρω πως στο άλμπουμ υπάρχει και το "The Beast" από τo 7'' Rebelion και μια επανεκτέλεση του κλασσικού ""Spit On Your Grave"

Aξιολόγηση : 8,5/10

CyCo Alx



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...