Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Never Trust - Bras de Fer (2014)


Δεύτερο άλμπουμ για τους Αθηναίους Never Trust μετά το πολύ καλό "Bomb Da System". Thrash Core αυτοπροσδιορίζετε η μπάντα και δε νομίζω να υπήρχε πιο κατάλληλος χαρακτηρισμός για να περιγράψει κάποιος τη μουσική τους.


Core είναι το attitude και τα αλά Terror φωνητικά, thrash (κι οχι μόνο) τα ριφς...και μιλάμε για πολλά ριφς!

Με όλον αυτό το καταιγισμό από συγκροτήματα που ήχος τους είναι "φωτοτυπία" μεταξύ τους, οι Never Trust τόλμούν και πιστεύω φέρνουν ένα αέρα πρωτοτυπίας στη σημερινή σκηνή. Ο χαρακτηρισμός Thrash Core και όχι Crossover είναι πολύ εύστοχος γιατί κρατούν αποστάσεις από τις κλασσικές Crossover "φόρμες" διατηρόντας όμως κάτι από το πνεύμα της σκηνής.

Το bras de fer μεταξύ του hardcore και του metal δεν έχει νικητή καθώς η μίξη hardcore, thrash, groove, death και beatdown ισσοροπούν μεταξύ τους άψογα..

Θα ξεχωρίσω το "Thrashcore Demonstration" με τα καταιγιστικά ριφς που έχουν αναφορές από Slayer και Sepultura (εποχής "Beneath The Remains") μέχρι Death εποχής "Leprosy" κι όλα αυτά με τις απαραίτητες hardcore δόσεις για να μη ξεχνιόμαστε, το "Tough ain't Enough" και το "Groove Squad" που κλείνει το άλμπουμ και βγάζει μια αίσθηση Stampin' Ground με το αρωστημένο του ριφάκι και τα δευτέρα φωνητικά.

Φυσικά ξεχωρίζουν και οι επανεκτελέσεις από το πρώτο άλμπουμ του ευφυέστατου "Lust For Violence (L.F.V)" και του "κλασσικού" "Jack The Lumberjack!" (όσοι τους έχετε δει ζωντανά καταλαβαίνετε γιατί χρησιμοποιώ τον όρο "κλασσικό").

Δε θα πω το τετριμένο στηρίξτε την ελληνική σκηνή κλπ. Οι Never Trust αξίζουν στήριξης γι αυτό που παίζουν κι όχι  για τη καταγωγή τους.

CyCo Alx

Αξιολόγηση : 9/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...