Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Malevolence - Reign Of Suffering (2013)



Ντεμπούτο άλμπουμ για τους Αγγλους Malevolence και ακούγοντας το μου ήρθαν αναμνήσεις από παλιές εποχές όπου οι καλές μπάντες έβγαιναν με το τσουβάλι και ήταν το πιο φυσιολογικό πράγμα στο κόσμο μια καινούρια μπάντα με το όνομα Pantera, Machine Head ή Ηatebreed να σου πάρει το κεφάλι...και προπαντός το σβέρκο.

Οσο και αν ακουστεί υπερβολικό (θα καταλάβετε ότι δεν είναι μόλις ακούσετε το άλμπουμ έστω και σε stream στο τέλος της σελίδας), οι Malevolence βγάζουν την αύρα των συγκροτημάτων που ανέφερα πιο πάνω...και όχι μόνο.

Το εναρκτήριο Ιn The Face Of Death δε σε προϊδεάζει για το τι πρόκειται να επακολουθήσει καθώς μέχρι το 1:40 είναι απλά ένα πάρα πολύ καλο groove/metalcore κομμάτι. τα "ζόρια" αρχίζουν από εκεί και πέρα όταν τα αλά Machine Head/Pantera κοφτα groovy ριφάκια αρχίσουν να πλαισιόνονται από τις ατελείωτες δικασίλες, τις σχεδόν proggresive (το έγραψα κι αυτό) lead κιθάρες και τις απίστευτες εναλλαγές στο παίξιμο. Κάπου εκεί μπαίνει το αρωστημένα επιθετικό Condemned To Misery και ο ακροατής αρχίζει να καταλαβαίνει ότι εδώ μιλάμε για κάτι ΜΕΓΑΛΟ!

Το εναρκτήριο ψιλό stoner ριφάκι του Serpents Chokehold καπελώνεται αμέσως από τη συνέχεια με τα Panteriλίκια που ακολουθούν, με μια πιο hardcore προσέγγιση, καθώς τα φωνητικά (όπως και σε όλο το άλμπουμ) έχουν μια ροπή προς τη σχολή που άνοιξε ο Jasta των Hatebreed! Και μια που το αναφέραμε δεν υπάρχουν μελωδικά φωνητικά στο άλμπουμ κόντρα στο ρεύμα των καιρών.

Ακολουθούν τo Eternal Torment και το ομώνυμο Reign Of Suffering όπου το groove metalcore συνδιάζεται με τα απίστευτα progressive παιχνιδίσματα στις κιθάρες και όποιος είχε οποιαδήποτε αμφιβολία για το κατα πόσο οι Malevolence έχουν στόφα μεγάλης μπάντας απλα διαψεύδεται πανηγυρικά.



Είναι απίστευτο το πως καταφέρνουν να μεταλλάξουν την εναρκτήρια hardcorίλα του Delusions Of Fear σε stoner στιλ Down και να το καταλήξουν σε ένα μίγμα groove/beatdown hardcore φλερτάροντας με maidenικές κιθάρες ώρες ώρες!

Το σχεδόν 8λεπτο Turn To Stone είναι το πιο προβλέψιμο κομμάτι του άλμπουμ (εγώ ψιλοξενέρωσα αλλά παίζει να γίνει και hitακι το κομμάτι). Ακολουθόντας τα χνάρια των Down και των Crowbar απλά παραδίδουν μαθήματα του πως παίζεται το συγκεκριμένο είδος και για πρώτη φορά στο άλμπουμ στα φωνητικά νομίζεις πως ακούς τον Anselmo!

Oι ταχύτητες που ξεκινάει το Wraith μας επαναφέρουν στη πραγματικότητα των Malevolence που δεν είναι άλλη απο τα τρελά ριφς, τα παιχνιδάκια με τις lead κιθάρες να ξεφεύγουν και τα Panterιλίκια (συγνώμη για τη κατάχρηση του όρου, αλλά δε μπορώ να το περιγράψω αλλιώς αυτό που ακούω αυτή τη στιγμή) να πέφτουν κατά ριπάς!

Κι όλα αυτά τα κάνει μια παρέα 20χρονων! Ξέροντας το ρίσκο που πέρνω, πιστεύω πως μιλάμε για δίσκο που θα μείνει στην ιστορία! Πρώτο δεκαράκι στην ιστορία του Rock Nation και από εμένα λοιπόν!

Track List
01. In the Face of Death (03:40)
02. Condemned to Misery (04:51)
03. Serpents Chokehold (03:32)
04. Eternal Torment (02:56)
05. Reign Of Suffering (04:27)
06. Delusions of Fear (04:34)
07. Turn To Stone (07:28)
08. Wraith (03:58)




CyCo Alx

Αξιολόγηση : 10/10





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...