Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Take Offense - United States of Mind (2013)


Από τη πρώτη στιγμή που άκουσα τους Take Offense και πόσο μάλλον όταν τους είδα σε εκείνο το περίφημο live στο Κύτταρο, είχα πει πως αυτή η μπάντα είναι για μεγάλα πράγματα.

Με το περσινό τους EP "Under The Same Shadow" με απογοήτευσαν λίγο καθώς η μπάντα έδειχνε να έχει μια στασιμότητα και ίσως μια κρίση ταυτότητας.

Οπως καταλαβαίνετε το "United States of Mind", τρίτη τους κυκλοφορία και δεύτερο full length, θα ήταν κομβικής σημασίας άλμπουμ.

Δε θα πω ψέματα, με το που μπηκε το πρώτο κομμάτι του δίσκου, το ομώνυμο "United States of Mind", άρχισα να ψάχνω μήπως αντι για Take Offense κάποιος είχε βάλει δίσκο τον S.O.D μέσα κατα λάθος! Αγρια φωνητικά, mosh, sing alongs και ταχύτητες πρωτόγνωρες για το συγκρότημα.

Χρειάστηκε να μπει το επόμενο τραγούδι,"Place Your Bet", για ν'αρχίσει να ακούγεται σα Τake Offense. Σόλα, καθαρά φωνητικά αλά Muir (πιο δουλεμένα αυτή τη φόρα) και τα κλασσικά groove/crossover ριφάκια που τους χαρακτηρίζουν.

Σε όλα αυτά όμως διέκρινα μια μεγαλύτερη σιγουριά για τον εαυτό τους, χωρίς ν'απαρνηθούν τις επιροές τους πέταξαν από πανω τους το μανδυα της μπάντας που παίζει "σαν Suicidal" και αφέθηκαν στις δικές τους ιδέες και το αποτέλεσμα, τους και μας, αποζημiωσε με το παραπάνω.

Μέσα από όλες τις πολύ καλές συνθέσεις του άλμπουμ με δυσκολία εγώ ξεχώρισα εκτός απο το ομώνυμο, τα "I'll Smoke You (One Step Ahead)", "Without You" και το κομμάτι που κλείνει το άλμπουμ "When Death Comes Near".

Πολύ καλή κυκλοφορία από τους Take Offense, το καλύτερο τους άλμπουμ θα έλεγα και άντε να τους ξαναδούμε ζωντανά στη χώρα μας.

Tracklist :


United States Of Mind
Place Your Bet
Ascended Master
Criminals
I'll Smoke You (One Step Ahead)
No Room
Pain Talks
Without You
Broke & Infamous
When Death Comes Near

CyCo Alx

Αξιολόγηση : 8/10



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...