Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ταινία : “Μέχρι να Γίνεις ο Βασιλιάς των Ηλιθίων”


Mπορείτε να δείτε ολόκληρη τη ταινία εδώ

Το ότι γυρίστηκε ταινία για την ιστορία του punk στην Ελλάδα είναι καλό. Το ερώτημα είναι αν η συγκεκριμένη ταινία ανταποκρίθηκε στην αλήθεια καί αν "απέδωσε"  το τι πραγματικά συνέβει τότε και το τι συμβαίνει τώρα.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, πας να κάνεις μια ταινία για ένα μουσικό ιδίωμα και δεν έχεις μέσα καθόλου μουσική! Μιλάς για το παρελθόν και τα μόνα στιγμιότυπα που έχεις από live είναι των τελευταίων 5-10 χρόνων (εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων ...δίαρκειας μερικών δευτερολέπτων). Πέρνεις συνεντεύξεις από άτομα που είναι η ζωντανή ιστορία του punk στην Ελλάδα και το μόνο που μένει είναι κάτι για προφιτερόλ που τρώγανε σε ένα μαγαζί...Δε το συνεχίζω, δε θέλω να αναφερθώ σε ονόματα αλλά οι συντελεστές της ταινίας είχαν "χρυσάφι" στα χέρια τους και δε το πήραν καν χαμπάρι. Πολλοί από αυτους που συνεντευξιάστηκαν είχαν ωραίες και ενδιαφέρουσες ιστορίες να πούν...αλλά είτε τις είπαν και δεν προβλήθηκαν ή δε τους δώθηκε η δυνατότητα καν.

Τεράστια απογοήτευση η παρουσία της "νέας" γενιάς του "punk" ...ψαρωμένοι χωρίς ουσιαστικό λόγο (με ελάχιστες εξαιρέσεις) και με αποκωρύφωμα κάτι ΑΡΧΙΔΙΑ που ξεκίνησαν τη πρόταση τους με τη φράση "Στην εποχη μας...κλπ κλπ"!
Γαμησε με...Ελειπε η "οργή" από το βλέμα τους που έβλεπες σε κάτι πενηντάρηδες με άσπρα μαλιά..ή χωρίς καθόλου μαλιά πια.

Υπάρχει πολύ αρχειακό υλικό εκέι έξω που στη συγκεκριμένη ταινία δεν αξιοποιήθηκε δυστυχώς. Δόθηκε πολύ αξία σε άτομα ψιλο-άκυρα με την όλη φάση και χάθηκε η πραγματική ουσία.

Οι αναφορές στη Villa Amalias ήταν ελάχιστες (ενώ κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να στηριχθεί ολόκληρο ντοκυμαντερ για αυτή)...και το περίφημο "Στέκι της Φιλοσοφικής" στη θεσσαλονίκη ούτε καν αναφέρθηκε!

Συμπέρασμα, η ταινία αναλώθηκε σε μερικά "τσιτάτα" που ειπώθηκαν και σε καμιά περίπτωση δε μπήκε σε βάθος στην ιστορία του punk και του hardcore (ούτε αναφέρθηκε) στην Ελλάδα! Νοσταλγήσαμε οι παλαιώτεροι, είδαμε παλιούς γνωστούς και φίλους πως "καταντήσανε" αλλά ΔΕΝ ΕΙΠΩΘΗΚΕ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ...μόνο μέρος αυτής.

Highlight της βραδυάς: Στη μέση της προβολής πήγα στη τουαλέτα...γυρνόντας συναντάω ένα τύπο ψιλολαϊκό και με ρωτάει ¨Πως είναι η ατμόσφαιρα μέσα;¨(μαλλον ήταν ο ιδιοκτήτης του σινεμά)...του απάντησα "ΤΕΛΕΙΑ"...μάλλον τον ανησύχησε περισσότερο η απάντηση μου!

CyCo Alx


5 σχόλια:

  1. Symfwnw apolyta..eixe h paragwgh thisayro sta xeria ths kai ton petaxe..(asxeto alla..poy htan h Γενιά??? (empatheies k klika vromise)..Ok ola kala..alla poly sthmeno genika..)..piase 80's -90's..kati wannabe twn 00's apla den xreiazontan.ligo respect guys..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγω παιδια μολις τωρα την ειδα και απογοητευθηκα.Μεγαλωσα με αυτη την μουσικη ( επαιζα το 90 πανκ η καλυτερα hardcorepunk γιατι το ελληνικο πανκ σταματησε να υπαρχει το 89 ,και εξελιχτικε σε hardcore) και αν μη τι αλλο περιμενα να δω υλικο απο αδιεξοδο humans genia toy xaoys k.a Εξαλου αυτες οι μπαντες πρωτοπαιξανε πανκ το 81-82 ., Χρυσαφι στα χερια των συντελεστων που μαλλον με ακυρες ερωτησεις χαθηκε και ετσι λεγανε οτι νανε τα παιδια.Και το πιο ΑΚΥΡΟ ξαφνικα πεταμε και εναν πουλικακο και nightstalker..μεσα και δεν γαμιεται πιος θα το καταλαβει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει πουθενά η ταινία για download?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχω πετύχει πουθενά για download αν και η αλήθεια είναι ότι δε το έχω ψάξει και ιδιαίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...