Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Ιan Mackaye μιλάει για το Straight Edge


Αναμφίβολα ο καταλληλότερος άνθρωπος σε αυτόν το πλανήτη για να μιλήσει για το Straight Edge είναι ο άνθρωπος που, άθελα του, δημιούργησε όλο αυτό το κίνημα μέσα στο hardcore και ακούσια το βάπτισε κιόλας από το κομμάτι των Minor Threat, όπου και τραγουδούσε, "Straight Edge". Στο βίντεο που ακολουθεί και είναι από μια ομιλία/συζήτηση του στις 7/9/2012 στο Seatle, μεταξύ άλλων εξηγεί και την ιστορία αυτού του περιβόητου τραγουδιού και βάζει μερικά πράγματα στη θέση τους.

Eχει ενδιαφέρον να ακούσετε και τα 25 περίπου λεπτά του βίντεο, εκεί που θέλω να σταθώ είναι στο σημείο που λέει ότι ο ίδιος ποτέ δεν ήταν straight edge με την έννοια που πήρε η όλη φάση μετέπειτα, απλά έγραψε ένα τραγούδι που μίλαγε για το δικαίωμα του καθένα να επιλέγει τι θα κάνει στη ζωή του και πως όλοι οι στίχοι του συγκεκριμένου τραγουδιού μιλούσαν για τις δικές του επιλογές στη ζωή και δεν ήταν με τη μορφή εντολών του τι πρέπει και δε πρέπει να κάνει ο καθένας.
Τόνιζει επίσης πως ποτέ δεν είχε πρόβλημα με το αν κάποιος πίνει ή κάνει ναρκωτικά αφού είναι δικαίωμα του καθένα να κάνει τις επιλογές του και αυτό ακριβώς ήταν και είναι το νόημα του συγκεκριμένου τραγουδιού!

Επί της ευκαιρίας θα ήθελα να επισημάνω ότι το κίνημα της χορτοφαγίας (vegan) δε ξεκίνησε από straight edge μπάντες αλλά από crust/anarcho punk συγκροτήματα για τα δικαιώματα των ζώων και όχι για υγιεινή διατροφή. Τρανό παράδειγμα οι Extreme Noise Terror που μεταξύ μας είναι γνωστά πρεζάκια!

Αυτά από εμένα.. δείτε το βίντεο

CyCo Alx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...