Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Δισκοκριτική : Backfire! - My Broken World (2012)


Oι Ολλανδοί Backfire υπήρξαν μαζί με τους Ryker's από τα σημαντικότερα hardcore συγκροτήματα που έχει βγάλει η Ευρώπη. Το ότι περιόδευσαν με τους Warzone και τους Madball (δεν έπαιξαν support σε live στη χώρα τους...περιόδευσαν μαζί τους σε Αμερική κι Ευρώπη) μόνο τυχαίο δεν είναι.



Με τη νέα τους, όγδoη παρακαλώ, κυκλοφορία αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά γιατί όντως είναι τεράστιο κεφάλαιο σα μπάντα στη  hardcore σκηνή.

Το "My Broken World" ξεκινάει με έναν απίστευτο τσαμπουκά συνοδευόμενο με τις ανάλογες ταχύτητες, με το "Broke, Bruised and Bitter" και μέχρι να τελειώσει η πρώτη πλευρά του άλμπουμ δε σταματάει ούτε δευτερόλεπτο, με το ομώνυμο "My Broken World" να κερδίζει στα σημεία τις εντυπώσεις και να γίνεται αυτόματα ένας ακόμα hardcore ύμνος.

Η δεύτερη πλευρά ξεκινάει ακριβώς όπως και η πρώτη χωρίς περιθώρια συμβιβασμών..."This One Is for Us"! Ο καταιγισμός συνεχίζεται μέχρι το απότομο φρενάρισμα που προκαλεί η διασκευή του "Εxistance Is Punishment" των Crowbar που είναι το απόλυτο Sabbath-ικο Doom αλλα, άποψη μου, χαλάει τη ροή του δίσκου. Μικρό το κακό αφού τα "I Don't Want to Hear It " (όχι δεν είναι το γνωστό κομμάτι των Minor Threat), "Choke on Regret", "Prayer for Guidance" , "Enough"  και  "XX 13" που κλείνουν το δίσκο  είναι εξίσου κατεγιστικά με όλα τα προηγούμενα.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά στην έκδοση σε βινύλιο τουλάχιστον, δίνουν μαζί και το πολύ καλό προηγούμενο άλμπουμ τους "In Harm's Way"!!!

Γεμάτη δόση από αληθινό hardcore, από μια αληθινή και ιστορική μπάντα! Επιβάλεται η αγορά του.

CyCo Alx


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...