Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Δισκοκριτική : S.O.S - I Owe You Nothing (2011)



Επιτέλους κυκλοφόρησε και το πρώτο (και τελευταίο; ...ποιος ξέρει) 7'' των S.O.S. Nα θυμίσω ότι τους S.O.S. αποτελούν οι Scott Vogel (Terror) – Φωνή, Sam Trapkin (Trapped Under Ice )- Κιθάρα, Matt Henderson (ex-Madball/Agnostic Front) – Κιθάρα, Chris Beattie (Hatebreed) – Μπάσο, Nick Jett (Terror) – ντραμς . Αρα οι απαιτήσεις είναι αυξημένες κι ας διαμήνυαν δεξιά κι αριστερά οι ίδιοι ότι δε πάνε να φέρουν τίποτα καινούργιο στη μουσική και απλά θέλησαν να παίξουν old school hardcore.


To 7'' αρχίζει με το intro Decontrol, όπου με το καλημέρα τα riffs του Matt Henderson, που τόσο αγαπήσαμε στους Agnostic Front και στους Madball, κάνουν μπαμ, ας μου επιτραπεί η έκφραση, από δέκα χιλιόμετρα μακριά. Στο καπάκι ακολουθεί το Keep Me Outside όπου άνετα θα μπορούσε να βρίσκεται σε κάποιον από τους πρώτους δίσκους των Terror. Συνεχίζουμε με το Part Of The Disease, γρήγορο και βίαιο hardcore που θυμίζει τις πρώτες μέρες του NYHC...τελειώνει και με την ατάκα “why don't you get the fuck away from me!”..σας θυμίζει κάτι;
Kαι το tribute στις πρώτες μέρες των Agnostic Front και των Madball καλά κρατεί με το The Hard Truth.
Aλλάζουμε πλευρά στο δισκάκι και ξεκινάμε με το ομώνυμο I Owe You Nothing, η καλύτερη στιγμή του δίσκου μέχρι στιγμής...βγαλμένη από το Victim In Pain! Πάμε το χρόνο λίγο πιο πίσω με το Never A Brother που η εισαγωγή του είναι ίδια και απαράλακτη με το United Blood με άλλους στίχους...των Agnostic Front το United Blood λέμε ντε...Και ο δίσκος κλείνει με το Choking On Dust όπου είναι μια μίξη Terror, βοηθάει και η χαρακτηριστική φωνή του Scott Vogel σε αυτό, με πρώιμους Madball.
Συμπέρασμα...οι S.O.S. κυκλοφόρησαν ένα δίσκο αφιερωμένο στις πρώτες μέρες των Agnostic Front και των Madball. Δε κρυφτήκανε και προφανώς κάνανε τη πλάκα τους και βγάλανε ίσως και τα απωθημένα τους...τι να πω!
Είναι καλό το I Owe You Nothing; Nαι είναι, πέτυχε αυτό ακριβώς που το συγκρότημα ήθελε να βγάλει...να παίξει νεοϋορκέζικο hardcore όπως παιζόνταν τις πρώτες μέρες.
Να το αγοράσω; Για συλλεκτικούς λόγους λέει αλλιώς θα το ακούσεις 5-10 φορές και μετά θα πιάσει σκόνη αφού προφανώς αν θες να ακούσεις κάτι τέτοιο οι πρώτες σου επιλογές θα ήταν αυτοί που δημιούργησαν αυτό τον ήχο και όχι αυτοί που απλά τον αναπαράγουν, έστω και πολύ καλά.

CyCo Alx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...