Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Nτροπή μου...ή αλλιώς μια ανταπόκριση από το live Agnostic Front/First Blood @ Kύταρο (29/6/2011)


Τη Τετάρτη 29 Ιουνίου έπαιξαν οι Agnostic Front με τους First Blood στο Κυταρο. Ηταν μια συναυλία που τη περίμενα καιρό παρόλο που θα τους έβλεπα για 5η φορά. Τη Τετάρτη 29 Ιουνίου στη χώρα που ζούμε διαδραματίστηκαν πολλά και τρομερά πράγματα. Ψηφίστηκε ο ποιο απάνθρωπος και αντιλαϊκός νόμος που έχει ψηφιστεί ποτέ, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους και το κράτος έδειξε το χειρότερο του εαυτό τρομοκρατόντας τους πάντες και τα πάντα με τους έμισθους δολοφόνους του.


Εγώ βρέθηκα κάποια στιγμή 1-2 ώρες πριν την έναρξη της συναυλίας στο κέντρο, έγινα και “θύμα” ενός ψιλοτσαμπουκά από κάτι γουρούνια (μη φανταστήτε τίποτα τρομερό, μια κρότου λάμψης φάγαμε επειδή τους χαζεύαμε) και παρόλα αυτά αντί να μείνω στους δρόμους και να πολεμήσω την αδικία και τη τρομοκρατία, τελικά αποφάσισα να πάω να δω τους Agnostic Front.
To ίδιο βράδυ με το που είδα τι έγινε στο κέντρο αισθάνθηκα ντροπή που δεν είμουν κι εγω εκεί. Για τη ζωή στους δρόμους και τις μάχες που πρέπει να δίνουμε δε λένε άλλωστε και οι ίδιοι οι Agnostic Front; Tις μάχες δε τις δίνεις με τα circle pit και τα stage dives σε μια συναυλία πάντως.
Ειλικρινά ντρέπομαι που πήγα στη συναυλία και δε πήγα εκεί που θα έπρεπε να είμαι...στους δρόμους!

CyCo Alx

YΓ: Για τη συναυλία θα τα  διαβάσετε από αλλού, δεν έχω όρεξη να μιλάω για μουσική αυτές τις μέρες.

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα!

    Νομίζω αδικείς τον εαυτό σου...

    Ταξιδεύοντας για Αθήνα,είχα με τα φιλαράκια μου την ίδια ακριβώς κουβέντα.
    Γιατί να πάμε στο live,ενώ θα έπρεπε να είμαστε στο σύνταγμα και να διεκδικούμε το δικαίωμά μας,να ζήσουμε με αξιοπρέπεια...

    Μπαίνοντας στην Πόλη,μου έκανε τρομερή εντύπωση που όλα ήταν όπως συνήθως...κίνηση,ο κόσμος στην δουλειά του,φασαρία από τις κόρνες...σε μια μέρα όπου κανονικά θα έπρεπε να είχαν νεκρώσει τα πάντα,αφού όλοι την θεωρούσαμε(και ήταν) μαύρη μέρα,για την ιστορία της χώρας...

    Πηγαίνοντας στο σύνταγμα,έβγαλα ένα συμπέρασμα...ότι δεν ήρθε ακόμα η ώρα για ''επανάσταση'' και ότι πρέπει να πάω στο live και να δώ την μπάντα που έχει συνδέσει το όνομά της με αυτό που λέμε HARDCORE!
    Έτσι κι αλλιώς,πάλι εκεί θα πήγαινα...

    Όταν ο κόσμος πεινάσει(πραγματικά),τότε θα χυθεί αίμα...και αυτό θα γίνει σε κάποια χρόνια,όπως ξέρουν και έχουν προγραμματίσει όσοι μας κυβερνούν...
    Όταν είσαι απελπισμένος και τρελαμένος,δεν περιμένεις να σε καλέσει κάποιος μέσω facebook για να βγείς να διαδηλώσεις...αλλά βγαίνεις και τα γαμάς όλα...

    Σαφώς και υπήρχαν και τέτοιοι άνθρωποι,αλλά ήταν μειοψηφία...

    Δεν λέω ότι είμαστε πλούσιοι και περνάμε χλίδα,άλλωστε οι περισσότεροι/ες για μεροκάματα της που@@ας παλεύουμε.

    Μας ''έφτιαξαν'' έτσι όμως,που δεν μπορούμε να απαρνηθούμε τις απολαύσεις της ζωής και σκεφτόμαστε(οχι όλοι φυσικά) με το ''εγώ'' και όχι το ''εμείς''.

    Μακάρι να καταφέρουμε να αλλάξουμε την ροή των πραγμάτων,αλλά πρέπει να είμαστε ενωμένοι...

    OLD SCHOOL STYLE

    Υ.Γ.Άν φέρθηκες άσχημα σε κάποιον,άν του έκανες κακό,τότε να ντρέπεσαι...και οχι επειδή πήγες στο live.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου πρώτα απ'όλα το post αυτό ήταν μάλλον μια αναγκη προσωπικής ”κάθαρσης”. Δε μίλησα για επανάσταστη, ξέρεις κάποιες φορές τα γεγονότα και οι καταστάσεις μας ξεπερνούν. Την άποψη μου για τα μαζέματα στις πλατείες την έχω γράψει από τις πρώτες μέρες (http://rocknation-gr.blogspot.com/2011/05/cyco-speech-7.html) και δε πολυδιαφέρουν με τις δικές σου. Το θέμα είναι πως το στιγμή που “απλοί” άνθρωποι συγκρούονται με τους μπάτσους ενώ εμείς χοροπηδάμε σα κατσίκια σε μια συναυλία επειδή και καλά δε γουστάρουμε το κράτος, τους μπάτσους, είμαστε οι αδικημένοι κλπ κλπ είναι λίγο οξύμωρο.Παλιά υπήρχε μια εξίσωση words – actions = 0...αυτό το μηδέν είμαστε όσοι πήγαμε στη συναυλία και δε πήγαμε να συγκρουστούμε.
    Η εξέγερση στο Πολυτεχνείο έδιωξε τη χούντα?..οχι βέβαια. Στους δρόμους διαμορφώνονται οι συνειδήσεις κι εμείς δεν είμασταν εκεί...έχουμε γίνει μεταλάδες στη νοοτροπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...