Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Δισκοκριτική : Broken Bones - Fuck You & All You Stand For! (2010)


Οι Broken Βones για πολλούς είναι οι πατέρες της Βρετανικής Hardcore σκηνής. Δημιουργήθηκαν το 1983 από τον Tony "Bones" Roberts και τον δίδυμο αδελφό του  Tezz  που και οι δύο έπαιζαν στους Discharge. Tην εποχή που στη Βρετανία το punk εκφραζόνταν κυρίως από Crust μπάντες όπως οι Chaos UK, Extreme Noise Terror, Disorder κλπ οι Broken Bones τόλμησαν και έβαλαν ποίο μεταλικά στοιχεία στον ήχο τους και αποκάλεσαν τη μουσική που έπαιζαν ως UK Hardcore.



Tι έχουν να μας πούν λοιπόν οι Broken Bones το 2010; To μοναδικό μέλος που έχει μείνει από το 1983 είναι ο ιδρυτής τους Tony "Bones" και έρχονται με τον πομπώδη τίτλο Fuck You & All You Stand For! να μας θυμίσουν πως παίζεται το hc/punk.

Τα εμφανή μεταλικά στοιχεία έχουν εξαφανιστεί. Ο ήχος τους είναι πολύ κοντά στο D-Beat, όπως λέγεται, το ιδίωμα που δημιουργήθηκε από τους Discharge. Μονότονα τραγούδια με 2-3 riffs το καθένα, τσαμπουκαλεμένα φωνητικά και mid-tempo μεν αλλά πορωτικές δε ταχύτητες.

Στιχουργικά πραγματεύονται θέματα αντιπολεμικα, για τη τρομοκρατία και για προβλήματα της εργατικής τάξης στη χώρα τους κυρίως, χωρίς πολλούς λυρισμούς και λέγοντας μεσα σε 2-3 γραμμές στίχους την ουσία αυτών που θέλουν να μεταφέρουν.

Οι κιθάρες έχουν αρκετό όγκο για το είδος και σε συνδιασμό με τη καλή αλλά βρώμικη παραγωγή του δίσκου δημιουργήτε ένα, καλός εννοούμενο, χάος.

Στην έκδοση σε βινύλιο που κυκλοφορεί έχουν σα bonus κομάτια επανεκτελεσμένα τα Seeing Through My Eyes, Fuck Off And Die (κατουρήστε και λίγο ρε παλικάρια!!), Wealth Rules και Liquidated Brains ως συνδετικό κρίκο με το παρελθόν τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...