Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Dr. Living Dead - Crush The Sublime Gods (2015)


Τους Σουηδούς Dr. Living Dead τους ανακάλυψα πριν περίπου ένα χρόνο και οφείλω να ομολογήσω πως με είχαν εντυπωσιάσει με το Crossover Hardcore τους, οπότε περίμενα πως και πως το νέο τους άλμπουμ.


Το "Crush The Sublime Gods" είναι το τρίτο άλμπουμ της μπάντας και ίσως το πιο μεστό θα έλεγα. Καταρχάς να πούμε πως οι Dr. Living Dead δηλώνουνε θιασώτες της παλιάς καλής εποχής του Thrash και του Crossover και θεωρούν τους εαυτούς τους κατά κάποιο τρόπο ως tribute μπάντα της εποχής εκείνης. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό, ίσα ίσα!

Αυτό που κάνει εντύπωση πάντως είναι πως ενώ τα κομμάτια τους έχουν πεντακάθαρες αναφορές, καταφέρνουν να τα δέσουν έτσι ώστε στο τέλος να δημιουργούν ένα δικό τους ύφος.

Οι Dr. Living Dead ξετυλίγουν στ'αυτιά μας όλο το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1980, θ'ακούσεις S.O.D., Anthrax, Leeway, Slayer και ΠΟΛΥ Suicidal Tendencies, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι Dr. Living Dead.

Εντύπωση επίσης προκαλούν τα φωνητικά του DRxMania και η ευκολία που τα γυρνάει από στιλ S.O.D. σε ότι κοντινότερο έχω ακούσει στον Μike Muir, είναι απίστευτη. Αρκεί ν'ακούσει κάποιος το ομώνυμμο "Crush The Sublime Gods" ή το "Force Fed" και θα καταλάβει τι εννοώ.

Οσο για τα ριφς...ξεχάστε όρους όπως groove και beatdown, εδώ έχουμε μόνο mosh και slam και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

Κορυφαίες στιγμές του δίσκου για μένα είναι τα  "Crush The Sublime Gods", το ήδη πρώτο single "Team x Dead", το Slayer-ικό "Civilized To Death" και το καλύτερο το αφήνω για το τέλος  "Νο Way Out" όπου έχει ένα από τα πιο πιασάρικα ριφς που έχω ακούσει ποτέ (και έχω ακούσει πολλά/!) και θα είχε σίγουρα χώρο στο "How Will I Laugh" των Suicidal...και θα ήταν κι ένα από τα καλύτερα του άλμπουμ.

Αξιολόγηση : 8,5/10

CyCo Alx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...