Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Los Pasados - s/t (2014)


Οι Los Pasados δημιουργήθηκαν το 2010 από μια παρέα φοιτητών στις Σέρρες αν και κανένα από τα μέλη τους δε κατάγεται από εκεί. Μέχρι στιγμής είχαν κυκλοφορήσει 4 demo και αυτό είναι το πρώτο τους άλμπουμ.


Οι Los Pasados παίζουν ελληνόφωνο hardcore punk στα χνάρια συγκροτημάτων όπως οι Αρνητική Στάση, Ναυτία και των πιο πρόσφατων Κραταραμένο Στόμα.

Οι ταχύτητες στις συνθέσεις εναλλάσονται και σε συνδιασμό με τα διπλά φωνητικά και τη θεματολογία των στίχων δίνουν μια ταυτόχρονη αίσθηση οργής και μελαγχολίας.

Στα highlights του άλμπουμ σίγουρα είναι το αυτοκόλητο με τη φάτσα του γνωστού τηλεοπτικού μπάτσου Θεοχάρη(σ.σ:ένα φεγγάρι είχε γίνει και βουλευτής αυτό το νούμερο) που κοσμεί τη δεύτερη πλευρά του δίσκου καθώς και το intro της δευτερης πλευράς όπου ο Θεοχάρης τα "χώνει" με το γνωστό του ύφος.

Τα τραγουδια που εγώ ξεχώρισα από το άλμπουμ είναι τα "Ψυχρή Ζωή", "Πρόωρη Γήρανση","11-16" και "Σπίρτο". Μια ενστασούλα μονάχα, το γεγονός πως το "11-16" και το "Λυσσασμένα Σκυλιά" ακολουθούν το ένα το άλλο σε σειρά και είναι και τα δύο μεγάλα σε διάρκεια και κάπως πιο "ήρεμα" από όλα τα υπόλοιπα του άλμπουμ, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργήτε μια "κοιλιά" στην ακρόαση. Παρόλο που μιλάμε για πολύ όμορφα τραγούδια, αδικούνται κάπως. Θα μπορούσαν να μοιραστούν από ένα σε κάθε πλευρά κατά τη άποψη μου.

Επίσης άξια αναφοράς είναι το πολύ προσεγμένο εξώφυλλο και εσώφυλλο καθώς και η παραγωγή, που για το είδος της μουσικής είναι σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.

Αξιολόγηση : 8/10

CyCo Alx


1 σχόλιο:

  1. ''κοιλιά'' στις κομματάρες "11-16" και "Λυσσασμένα Σκυλιά"?!!! πάμε καλά? η δύναμη κι η ένταση δεν βρίσκονται μόνο στη μουσική, αλλά μάλλον δε θα σας συγκλόνισαν τόσο οι στιχοί, εγώ τα σπάω με αυτά τα κομμάτια! .... και διαφωνώ με την αξιολόγηση, 10/10 έπρεπε να λέει. ΝΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...