Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Against All Odds - Old Dens (2014)


Επιτέλους σιγά σιγά αρχίζουν και βγαίνουν στο προσκήνιο ελληνικές μπάντες που δε γκαρίζουν, δε παίζουν beatdown και προσπαθούν απλά να παίξουν τίμιο hardcore. Οι Against All Odds συγκαταλέγονται σε αυτή τη κατηγορία.



Το δίλημα που είχα πάντα όταν ήταν να αναφερθώ σε ελληνικές μπάντες ήταν αν θα έπρεπε να τις κρίνω ισσότημα με τους αντίστοιχους "συναδέλφους" τους του εξωτερικού ή λόγο των δεδομένων δυσκολιών της ντόπιας σκηνής να είμαι πιο επιεικής στη κρίση μου.

Χωρίς να θέλω να το παίξω hardcore-πατέρας, εγώ απλά τη γνώμη μου λέω σε ένα blog (η οποία δεν θα έπρεπε να επηρεάζει και πολύ κόσμο πλέον γιατί με το internet όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στη μουσική), αποφάσισα πως ελληνικές και ξένες μπάντες θα κρίνονται με τα ίδια κριτήρια, δεν είμαστε στα '80ς όπου  η όποια διάδοση της μουσικής γίνονταν με κασσέτες χέρι χέρι και με όλες τις δυσκολίες που πέρναγαν τότε τα συγκροτήματα για να ηχογραφήσουν απλά ένα demo.

Για να έρθουμε στο θέμα μας, οι Against All Odds μας προσφέρουν απλόχερα ένα ειλικρινή άλμπουμ σαφώς επηρεασμένο από τους Agnostic Front της τελευταίας περιόδου και από τους Only Attidude Counts. Mid Tempo συνθέσεις, καθαρά φωνητικά, sing alongs και στιβαρά ριφς.

Δεν έχω παρά να τους βγάλω το καπέλο αμα τους κρίνω στα στενά όρια της ελληνικής επικράτειας. Για μένα συγκαταλέγονται μέσα στα πέντε καλύτερα ελληνικά συγκροτήματα. Αν όμως δεν ήξερα πως ήταν έλληνες και με όλη αυτή τη πληθόρα των κυκλοφοριών που δεχόμαστε από παντού, θα χαρακτήριζα το "Old Dens" ως ένα μέτριο άλμπουμ. Κάπου χάθηκε ο τσαμπουκάς για να "λουστραριστεί" η παραγωγή; κάτι η προφορά του τραγουδιστή (σα φωνή ταιριάζει μια χαρά...με τα αγγλικά έχουμε ένα θεματάκι);

Eν κατα κλείδι, ωραίο και τίμιο άλμπουμ το "Old Dens" αλλά κάτι του λείπει...που αν το είχε θα το απογείωνε σίγουρα.

CyCo Alx

Αξιολόγηση : 7/10







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...