Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Δισκοκριτική : Jello Biafra & The Guantanamo School of Medicine - Enhanced Methods Of Questioning



Δεύτερη δισκογραφική δουλεία για τους Jello Biafra & The Guantanamo School of Medicine, που όπως φαίνεται πια είναι σταθερή μπάντα κι όχι ένα από τα άπειρα projects του αειθαλή Biafra.


Στο Enhanced Methods Of Questioning, ο Jello Biafra τα βάζει με όλους και με όλα για άλλη μια φορά και ειδικά με τις πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση των Η.Π.Α. Καυστικός και σαρκαστικός, με τον απαραίτητο λυρισμό του είναι σα να μη πέρασε μια μέρα από τις εποχές όπου τα έβαζε με τον Ρήγκαν και τη τότε κυβέρνηση.

Μουσικά έχει ξεπεράσει τους Kennedys εδώ και χρόνια, βέβαια η ιδιαίτερη φωνή του λογικό είναι να στους φέρνει στο μυαλό που και που, βασικά πιστεύω πως και ρεμπέτικο να τραγουδήσει πάλι DK θα θυμίζει! Το όλο αποτέλεσμα στα αυτιά μου ακούγεται πιο κοντά στους LARD αλλά με πιο πολύ δόση Punk.

To EP ξεκινάει με το γκαζωμένο Dot Com Monte Carlo, ακολουθεί ίσως το καλύτερο κομμάτι του δίσκου The Cells That Will Not Die όπου οι “αλητείες” στις κιθάρες σε συνδιασμό με τη παραστατικότητα του Biafra δημιουργούν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα που δε χορταίνεις να το ακούς ξανά και ξανά.
Στο σαρκαστικό Victory Stinks τα χώνουν αλύπητα στην επεκτατική πολιτική των HΠΑ και στο πόσο αυτή η πολιτική έχει επηρεάσει και τους ίδιους τους πολίτες.

Στα επόμενα δύο τραγούδια , Invasion Of The Mind Snatchers και Miracle Penis Highway που κλείνουν και το ΕΡ, οι ταχύτητες πέφτουν αλλά ο Biafra και οι παρέα του είναι ασταμάτητοι. Ειδικά στο τελευταίο 7λεπτο Miracle Penis Highway η μπάντα δίνει ρέστα, σα να τζαμάρουν οι LARD με τους Mudhoney!
Τελικό συμπέρασμα είναι πως κάποιες αξίες είναι σταθερές και πρέπει να τις τιμάμε. Μια τέτοια αξία είναι και ο Jello Biafra!
 CyCo Alx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...