Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Δισκοκριτική : NOFX - Hardcore EP (2011)


Οι ΝΟFX επέστρεψαν στις ρίζες του hardcore/punk με το νέο τους 10'' EP. Περιέχει μόνο διασκευές (ή πιο σωστά επανεκτελέσεις) από τραγούδια και συγκροτήματα που τους είχαν επηρεάσει στο ξεκίνημα τους.

Η κυκλοφορία αυτή είναι όσο πιο λιτή γίνεται...και να εξηγήσω, άσπρο εξώφυλλο με το artwork γραμμένο με μαρκαδόρο. Γυρνάς το δισκάκι από την άλλη...ασπρίλα...στα πλάγια δε γράφει τίποτα, μέσα δεν έχει τίποτα πέρα από το βινύλιο, ετικέτα με μαρκαδόρο και τα κομμάτια δεν αναφέρονται πουθενά! Επίσης είναι 45αρι και όλα τα τραγούδια βρίσκονται στη πρώτη πλευρά, η Side B περιέχει το απόλυτο τίποτα. Ολα αυτά δείχνουν  ότι οι NOFX ήθελαν να κάνουν το δισκάκι όσο πιο πρωτόγονο και "punk" γίνεται με τόσες ανατροπές μόνο και μόνο από την εμφάνιση.
Πάμε στα τις μουσικής τώρα, μόλις η βελόνα ακουμπάει το αυλάκι ο ήχος που έρχεται στα αυτιά σου είναι γνώριμος...Αgnostic Front, Friend Or Foe...κάπου εκεί ο ακροατής ξεφυσάει και σκέφτεται πως αν το πάνε έτσι δε τρέχει και τίποτα μιας και τα κομμάτια τα καταλαβαίνεις...αμ...δε...το Friend Or Foe είναι το τυράκι για να ψαρώσεις...από εκεί και πέρα το χάος. Θα ομολογήσω ότι δεν ήξερα κανένα κομμάτι από τα υπόλοιπα εκτός από άλλα δύο που με πολύ κόπο κατάφερα να θυμηθω ποιοι τα παίζουν και να κάνω εσκαφές στη δισκοθήκη μου για να τα ανακαλύψω που ήταν χωμένα.Ενοείται δε θυμόμουν τίτλους και που κατάλαβα τις μπάντες ήταν άθλος. Με λίγο ψαξιματάκι στο internet βέβαια βγάζεις άκρη...αλλά εγώ δε θα σας αποκαλύψω τίποτα για να κρατήσω λίγο το μυστήριο ζωντανό.
 Κατα τ'άλλα οι NOFX δε προσπαθούν να διασκευάσουν αλλά να επανεκτελέσουν όλα τα κομμάτια και να βγάλουν την αίσθηση και τον ήχο που είχαν οι hardcore μπάντες στις αρχές των 80'ς. Σε καμία περίπτωση δε καταλαβαίνεις ότι αυτοί που παίζουν είναι οι NOFX.
Ακούγοντας το Hardcore EP  μου δημιουργήθηκε μια αίσθηση νοσταλγίας και μετά από αρκετές ακροάσεις αντικαταστάθηκε στο πικ-απ μου από το πρώτο 7'' (1982) των Negative Approach!
Αξίζει το κόπο να το αγοράσει κάποιος...και εδώ κολάει...για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι!

CyCo Alx 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...